Özellikle "İşi olmayanlar sokağa dahi çıkmasın" şeklinde yapılan uyarılar dikkat çekiyor. Son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Türkiye'de Hava Durumu Kuvvetli Yağış ve Soğuk

Afet İstanbul’a Geliyor

İstanbul Valiliği, cumartesi günü sabah saatlerinden pazar öğle saatlerine kadar devam etmesi tahmin edilen kuvvetli yağışla ilgili turuncu kodlu uyarıda bulunarak, su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ise yaşanabilecek su basmaları ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletileceklerini duyuruyor. Yağışlarla ilgili yapılan bu uyarılar, halkın güvenliğini sağlamak adına alınan önlemlere dikkat çekiyor ve olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olması önemle vurgulanıyor. Güncel meteorolojik verilere göre, İstanbul'da beklenen büyük fırtına, Karadeniz kaynaklı bir siklonla birleşerek pazar günü şehri etkisi altına alacak. Uzmanlar, bu fırtınanın rekor seviyelerde rüzgâr getirebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Üsküdar Yollar Neden Kapalı? Ne Zaman Açılacak? 12 Mayıs 2024 Üsküdar Yollar Neden Kapalı? Ne Zaman Açılacak? 12 Mayıs 2024

meteoroloji uyardı hava durumu

Pazar Günü Dışarı Çıkmayın

Özellikle köprülerde araç devrilmeleri ve olumsuz durumlar yaşanabileceği belirtiliyor. Siklonun oluşturacağı şiddetli rüzgârın, köprüler üzerinde araçların güvenliğini tehdit edebileceği ifade ediliyor. Alınan meteorolojik verilere göre, bu rüzgârın rekor seviyelere ulaşması bekleniyor, bu da köprülerdeki ulaşımı zorlaştırabilir ve araç devrilmelerine neden olabilir. İstanbul’da yaşayanlar ve şehri ziyaret edecek olanlar, özellikle pazar günü dışarı çıkmadan önce güncel hava durumu bilgilerini kontrol etmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır. Trafikte seyahat edenler, rüzgârın etkisi altında dikkatli olmalı ve güvenlik önlemlerine uymalıdır. Güvenlik ekipleri ve yetkililer, olası risklere karşı hazır bekleyerek halkın güvenliğini sağlama konusunda hassasiyet göstermelidir.