Uzun süredir magazin gündemini meşgul eden Dilan Polat ve Engin Polat davasında kararın yarın açıklanacağı belirlendi. Magazin dünyasının dikkatini çeken bu dava, MASAK tarafından başlatılan inceleme sonucunda ortaya çıkan kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla daha da büyük bir yankı uyandırmıştı. Kasım ayının ilk günlerinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan çift, beraberinde adı geçen diğer isimlerle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

İtirafçı Avukatın Ardından Yenisi Gelmişti!

Davanın seyrini değiştiren pek çok olay yaşandı. Evlerinin bahçeleri ve arsalarının kazılması, Dilan Polat'ın annesinin mezarının açılması gibi olaylar, kamuoyunu şaşırtmış ve olayın karmaşıklığını artırmıştı. Davanın süreci boyunca çiftin avukatları da defalarca değişmiş, Ahmet Gün'ün itirafçı olmasıyla birlikte Hüseyin Kaya çiftin yeni avukatı olmuştu. Hüseyin Kaya, sadece mahkeme sürecinde değil, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla da davanın takipçilerini şaşırtmıştı. 

Ahmak Davası ile Adı Duyulan Savcı Şimdi Polat Davasında

Davanın savcısı da değişmiş, Gökalp Kökçü'nün yerine atanacak olan Ahmet Çolak, daha önce adı geçen 'Ahmak Davası' ile tekrar gündeme gelmişti. Bu dönemde Dilan Polat'ın cezaevindeki zor durumu ve ablası Sıla Doğu ile birlikte yazdıkları mektup da dikkat çekmişti. Tutukluluk sürecine dair yaşanan gelişmeler, herkesin merakla beklediği kararın önemini daha da artırmıştı.

Sağlık Bakanlığı İller Arası Tayin 2024 Yer Değiştirme Listesi Sonuçları Sağlık Bakanlığı İller Arası Tayin 2024 Yer Değiştirme Listesi Sonuçları

Davanın takipçisi olan Dilan Polat'ın arkadaşı Sevim Alan, avukat Hüseyin Kaya ile birlikte süreci adım adım takip ettiğini sosyal medya üzerinden paylaştı. Mahkemedeki fotoğraflarını paylaşarak "Asla yalnız değil" mesajını ileten Alan, herkesin avukatının mahkemeye girdiğini ve beklemeye geçtiklerini duyurdu.

Uzun süren bekleyişin ardından bugün yapılacak olan mahkeme kararıyla Dilan Polat ve Engin Polat davası sonuçlanacak. Kamuoyu, bu kararı merakla beklerken, dava sürecinde yaşanan tüm gelişmelerin ardından bugün açıklanacak olan karar, magazin dünyasında geniş bir yankı uyandıracak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi