iPhone 16 Ne Zaman Çıkıyor? Türkiye Tarihi! 2024 iPhone 16 Ne Zaman Çıkıyor? Türkiye Tarihi! 2024

500 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla Discord, oyuncuların çevrimiçi iletişim kurmasının en popüler yollarından biridir. Discord, kullanıcıların sesli, görüntülü veya yazılı olarak sohbet etmesine ve büyük toplulukların bir araya geldiği sunuculara katılmasına olanak tanır. Bu yazımızda sizler için bu popüler uygulamayı ele aldık.

Discord'a Nasıl Katılırım?

Çevrimiçi oyun oynarken iletişim kurmanın birçok yolu vardır, ancak bunların çoğu belirli donanımlara bağlıdır. Discord bu konuda oldukça başarılı çünkü bağımsız bir uygulama. Örneğin PlayStation veya Xbox hesabınızla entegre edebilirsiniz. Discord'a katılmak, hizmeti masaüstü tarayıcınızda kullanmak veya Android , iOS , Linux, macOS ve Windows için mevcut olan ücretsiz uygulamayı indirmek gibi basit şeyler kadar kolaydır . Oradan bir sunucu arayarak, bir daveti kabul ederek veya kendinizinkini oluşturarak bir sunucuya katılırsınız.

Discord Hat Yok Hatası Çözümü 3

Asgari Yaş Gereksinimi Nedir?

Discord, kullanıcıların 13 yaşında olmasını şart koşar ve 13 ile 18 yaş arasındaki kullanıcıların yasal vasisinin de Hizmet Şartlarını incelemesi ve kabul etmesi gerekir. Bunun için hesabın  e-posta yoluyla doğrulaması tek seçenektir.

Ebeveynlere Tavsiyeler

Çocuğunuzla uygulamayı kullanma konusunda herhangi bir anlaşma yapmadan önce Discord'u tanımaya biraz zaman ayırmanız önemlidr. Bunun yanı sıra şu konulara da önem vermelisiniz;

Çocuğunuzla hesabındaki gizlilik ayarları hakkında konuşun. Direkt Mesaj ayarları otomatik olarak 'Herkes' olarak ayarlanır, ancak bu 'Arkadaşlar' veya mesajları müstehcen içerik açısından tarayacak olan 'Güvenli Doğrudan Mesajlaşma' olarak değiştirilebilir.

Uygulamayı ve çocuğunuzun katılmak istediği sunucuları öğrenin; bu, içeriğin yaşına uygun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Çocuğunuz kendi sunucusunu oluşturuyorsa, kullanabileceği ayarlar ve denetleme araçları hakkında onunla konuşun.

Discord'daki kullanıcılar için yüksek derecede anonimlik söz konusudur; çocuğunuzla çevrimiçi arkadaş edinme konusunda konuşun ve kişisel bilgilerini asla açıklamamaları gerektiğini hatırlatın.

Editör: Şahsüver ÇITIR