Diyarbakır Bismil'de çıkan uzun namlulu silahlarla çatışmaların ardından 10 kişinin öldüğü ve ağır yaralıların bulunduğu olay oldukça merak edilmekte. Durumun nasıl geliştiği ve neden böyle bir şeyin yaşandığıyla ilgili sorular sorulmaktadır. Bizde sizler için Bismil olayı olarak anılan durumla ilgili merak edilen sorularınızı cevaplayacağız. 

10'kişinin öldüğü çatışmalarda uzun namlulu kalaşnikof silahları ve pompalı tüfek gibi ağır silahlarla karşılıklı çatışıldı. Diyarbakır, Bismil ilçesindeki Serçeler Köyünde bulunan iki aile aynı akrabalık durumlarını taşısalar da, arsa meselesi yüzünden anlaşamadılar ve gerilim büyümeye başladı. Olayın sonucunun kanlı bitmesi ve çok zarar verici bir hale gelmesi üzerine konuyla ilgili 3 savcı göreve getirildi. 

DİYARBAKIR BİSMİL OLAYI NEDEN VE NASIL OLDU?

Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı olan Serçeler Köyünde yaşayan akrabalar arasında toprak meseleleri yüzünden bir gerginlik vardı. Gerginliği yaşayan iki aile bir yerde tekrar denk geldiklerinde durum alevlenerek aralarında bir çatışmaya dönüştü. Çıkan çatışmalarda kullanılan silahların uzun namlulu Kalaşnikof, pompalı tüfek ve yarı otomatik tüfeklerle yaşanması üzerine çok sayıda ölü ve yararlı oldu. 

Sağlık ekipleri yaralıları ne kadar ilk yardımda bulunarak yoğun bakıma götürmeyi başarsalar da bir çoğu hayata tutunmayarak vefat eden sayısının 10'a yükselmesini sağladı. Durum üzerinde kolluk kuvvetleri hemen olaya müdahale ederken, kaçanları arama çalışmaları ve durumun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerde alındı.

ÖNLEMLER ALINDI!

ÖNLEMLER ALINDI!

İki ailenin tekrar bir araya gelip böyle bir durum yaşamaması adına köy abluka altına alınırken gerekli tüm önlemlerde alınmaya başlandı. Ayrıca konuyla ilgili görevlendirilen 3 savcı sayesinde durum daha kolay sonuca ulaşacaktır.

XBOX Uygulaması Açılmıyor! Nasıl Açılır? 2024 XBOX Uygulaması Açılmıyor! Nasıl Açılır? 2024

Yaşanacak gelişmeleri ve durumla ilgili herhangi bir güncelleme yaşandığı zaman sizlere son dakika bilgilerini buradan paylaşacağız. Diyarbakır Bismil ilçesinde gerçekleşen bu kanlı hesaplaşmayla ilgili bazı bilgilerde yeni, yeni gün yüzüne çıkıyor. Olayı daha kolay kavramanız ve hakim olmanız adına yeni ortaya çıkan durumların bilgilerini de yine sizlerle paylaşmış olacağız. Buradan takipte kalarak, Bismil olayına dair tüm gelişmelere hakim olabilirsiniz.