Diyarbakır gezilecek yerler olarak araştırma yaptığınızda Peygamberler şehri olarak lanse edilen Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan eski bir şehrimizdir. Diyarbakır kenti Güneydoğu Anadolu şehirleri arasında tarihi ve kültürel aynı zamanda arkeolojik özellikleriyle ön plana çıkan bir kentimizdir. Seyahat severler tarafından ilgi gören Diyarbakır, her daim gezi rehberleri tarafından da gezi rotalarına eklenen bir şehirdir.

Diyarbakır mutlaka gezilecek yerler denildiğinde bu kentin müzeleri ilk olarak ziyaret edilmelidir. Zira kentin tarihi ve kültürel dokusu yerli ve yabancı turistler tarafından özellikle merak edilip araştırılmaktadır. Malabadi Köprüsü de kentin ilgi gören tarihi köprülerinden olup Diyarbakır gezi rotanıza eklenecek olan popüler yerlerdendir.

Halikarnas Balıkçısının Mabedi: Muğla Gezi Rehberi Halikarnas Balıkçısının Mabedi: Muğla Gezi Rehberi

Zerzevan Kalesi

Zerzevan Kalesi

Diyarbakır gezilecek yerler arasında mutlaka Zerzevan Kalesini görmelisiniz. Bu kale Diyarbakır ile Mardin arasında yer almaktadır. Zerzavan kalesinin özelliklerinden biri de Roma Döneminden kalma bir yapı olmasıdır. Roma Döneminden kalan bu kale UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilmektedir. Zerzevan Kalesi 12 metre yüksekliğe sahip olan bir kale olmakla birlikte muhteşem manzaraya sahiptir. Zerzevan kalesinin sene 2017’de keşfedilmiş olan Mithras Tapınağı ile dünya çapında ünü daha da artmıştır. Dolayısıyla bu keşiften sonra popüler olan kent gezi rotalarında sürekli olarak yer almaktadır.

Dört Ayaklı Minare

Dört Ayaklı Minare

 Dört Ayaklı Minare, 1500 senesinde Akkoyunlular Döneminde inşa edilmiş olup, o yıllardan günümüze popülerliğini koruyan bir gezi rotasıdır. Tüm gezginlerin gezi listelerine eklediği Dört Ayaklı Minare, isminden de anlaşıldığı gibi dört ayağın üzerine kurulmuş olup, 23 metre yüksekliğine sahiptir. Bu minare özellikle fotoğraf sanatçılarına ilham olmaktadır. Fotoğraf meraklılarının tercih ettiği lokasyonu mutlaka Diyarbakır gezi listenize dahil etmeniz gereklidir.

İç Kale

İç Kale Diyarbakır ilinin en eski olan yerleşim yerlerinden biridir. İç Kaleyi Hurriler’in kurduğu bilinir. İç Kale Osmanlı Döneminden sonra 2005 senesinde yeniden restore edilmiş olup, günümüzdeki son halini almıştır. Diyarbakır gezilecek yerler olarak bir araştırma yaparak bu kentte seyahat etmeyi düşünüyorsanız mutlaka İç Kale’yi görmeden bu kentten ayrılmamalısınız. Eşsiz manzarasıyla İç Kale popülerdir.