Diyarbakır da gerçekleşecek olan konserlerle ilgili 2023 Ekim ayının içerisinde tüm programlar ve konser takvimleri ile ilgili iptal edildiği yönünde paylaşımları görenler gerçekten iptal mi edildi? sorularına cevap arıyorlar. Yakın zamanda düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu festivali kapsamında yapılacak olan Konserler iptal edilmiştir. Herhangi bir özel konser ve festival haricindeki konserlerin iptali ile ilgili bir bilgi paylaşılmamıştır. Sur Konser Yolu Festivali ve festivalin konserleri gibi tüm etkinliklerinin iptal edilmesinin nedeni de tam olarak açıklanmadı. Konuya dair gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Diyarbakır Konser İptal mi? 2023 Ekim

Diyarbakır Konser İptal mi 2023 Ekim 2

Diyarbakır’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Sur Kültür Yolu Festivali’nin ikincisi 9 Ekim’de başladı. Festival, 9 gün boyunca 40’tan fazla noktada 500’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacaktı. Ancak festival kapsamında yapılması planlanan konser ve gösterilerin iptal edildiği duyuruldu. Bu durum, festivali takip eden sanatseverleri ve katılımcıları hayal kırıklığına uğrattı. müzik ziyafeti verecekti. Ancak festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılması planlanan tüm konser ve gösteriler iptal edilmiştir. Tüm halkımızın bilgisine sunarız” denildi.

Ayrıca meydanda bulunan yurttaşlara da anonslar yapılarak konserlerin iptal olduğu bildirildi2. Konserlerin iptal edilmesinin nedeni ise tam olarak açıklanmadı. Bazı kaynaklara göre, iptalin sebebi güvenlik gerekçesiyle alınan bir karar

Festivalde sahne alacak olan sanatçılar arasında Simge, Oğuzhan Koç, Alişan, Merve Özbey, Fatma Turgut, Murat Dalkılıç, Derya Uluğ, Ferhat Göçer ve Bengü gibi isimler vardı. Bu sanatçılar, Dağkapı Meydanı’nda kurulan sahnede halka  olduğu iddia edildi. Bazı kaynaklara göre ise, iptalin sebebi koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler olduğu öne sürüldü. Konuyla ilgili net bir bilgi verilmediği için konserlerin iptal olup olmadığı konusunda belirsizlik devam etti.

Türkücü Mehmet Bozdoğan Yaşıyor Mu? Öldü Mü? Türkücü Mehmet Bozdoğan Yaşıyor Mu? Öldü Mü?

Arama motorlarında “Diyarbakır konser iptalleri” sorgusu yoğun ilgi gördü. Festivalin diğer etkinlikleri ise devam etti. Festivalde sergiler, atölyeler, söyleşiler, tiyatro oyunları, film gösterimleri, çocuk etkinlikleri gibi birçok kültürel ve sanatsal faaliyet gerçekleştirildi. Festivalin amacı, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak, Sur ilçesinin canlanmasına katkıda bulunmak ve bölge halkının sosyal hayatına renk katmaktı. Sur Kültür Yolu Festivali’nin konser ve gösterilerinin iptal edilmesi, festivalin genel havasını olumsuz etkiledi. Sanatseverler ve katılımcılar bu duruma tepki gösterdi. Konserlerin iptal edilmesinin gerekçesinin açıklanmasını istedi. Konuya dair gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.