Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde hırsızlık zanlısı Muhammet Emir Cura'nın saklandığı evi ararken, polis tarafından yanlış evin kapısı kırılarak içeriye köpek salındı.

Operasyon Köpekleri Aileye Zarar Verdi

Mahkemede, polis memuru S.G'nin kullanımındaki operasyon köpeklerinin eğitim ve kullanım protokolü incelendi. Aile, köpek saldırısının ardından yaşadıkları travmayı anlattı.

Diyarbakır'da, şehit polis memuru Atakan Arslan'ın katil zanlısı Muhammet Emir Cura'nın izini sürerken, polis ekipleri yanlış evin kapısını kırarak içeri girdi. Ev sahibi Menice ve Şeyhmus Yılmaz çifti, polis memuru S.G'nin komutasındaki operasyon köpeklerinin saldırısına maruz kaldı. Mahkeme, köpeklerin eğitiminden sorumlu jandarma bilirkişi heyetinden rapor aldı.

Operasyon Köpeklerinin Eğitim Protokolü Mahkemede İncelendi

Jandarmanın raporunda, operasyon köpeklerinin maddi güç unsuru olarak eğitildiği ve kullanıldığı belirtildi. Köpeklerin, şüpheli şahısları etkisiz hale getirmek amacıyla kullanıldığı ifade edildi. Mahkeme, operasyon köpeklerinin doğru kullanımı ve eğitim protokolü üzerinde durdu.

"Kapıyı Kırıp, Köpekleri Üzerimize Saldılar!"

Menice ve Şeyhmus Yılmaz çifti, yaşadıkları korku dolu anları anlatarak, köpek saldırısının etkisi altında kaldıklarını belirtti. Şeyhmus Yılmaz, polislerin kendisini dövüp, köpekleri üzerine saldıklarını ifade ederken, eşi Menice Yılmaz da çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu vurguladı.

Emmanuel Eboue Öldü mü? Haberleri Gerçek mi? 2023 Emmanuel Eboue Öldü mü? Haberleri Gerçek mi? 2023

Mahkeme Kararı Bekleniyor: Operasyon Köpekleri ve Yanlışlıkla Girilen Ev Davası Devam Ediyor!

Savcının daha önce cezalandırılması yönünde mütalaa verdiği polis memuru S.G. için, jandarmanın verdiği rapor sonrasında beraat talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Mahkeme, mağdur avukatlarına esas hakkındaki beyanlarını hazırlama süreci için ek bir süre tanıdı.

Diyarbakır'da yaşanan olayın ardından mahkeme, operasyon köpeklerinin doğru kullanımı ve polis memuru S.G'nin kusurluluğu üzerinde duruyor. Kararın beklenildiği davada, köpeklerin etkisiz hale getirme protokolü ve operasyon köpeklerinin kullanımı mercek altında.

Jandarmanın raporunda, operasyon köpeklerinin toplumsal olaylara müdahale ve maddi güç olarak kullanıldığı vurgulandı. Operasyon köpeklerinin eğitimi ve kullanımıyla ilgili detaylar mahkemede tartışılırken, polis memuru S.G'nin kusurlu olup olmadığı konusundaki karar merakla bekleniyor.