Diyarbakır ve Konya'da iki ayrı silahlı kavga olayında 2 kişi hayatını kaybetti. İlk olay Diyarbakır'da hayvan otlatma meselesi yüzünden yaşandı. Kayapınar ilçesine bağlı Kırsal Kaldırım Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hayvanlarını otlatmak isteyen Veysi Yalçın ile M.N.A. arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Olayda taraflar, yanlarına getirdikleri tabancalarla birbirlerine ateş etti. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Veysi Yalçın, ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İkinci olay ise Konya'da meydana geldi. Konya'da kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda seyir halindeki minibüste bulunan kardeşlerden Remzi Özgün öldü, Ali Özgün yaralandı.

Sokakta Önüne Geleni Bıçakladı: Bingöl'de 2 Ölü, 7 Yaralı Sokakta Önüne Geleni Bıçakladı: Bingöl'de 2 Ölü, 7 Yaralı

Diyarbakır'da Silahlı 'Hayvan Otlatma' Kavgası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Kırsal Kaldırım Mahallesi'nde trajik bir olay yaşandı. İddiaya göre, hayvanlarını otlatmak isteyen Veysi Yalçın ile M.N.A. arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Her iki tarafın da yanlarında getirdikleri tabancalarla ateş açması sonucu Veysi Yalçın ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Yalçın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diyarbakır Ve Konya'da Silahlı Saldırı

Konya'da Minibüse Düzenlenen Silahlı Saldırı

Konya'nın Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Taştepe Sokak'ta ise başka bir kan donduran olay meydana geldi. Ali Özgün'ün yönetimindeki 06 DFH 797 plakalı minibüs, seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından av tüfeğiyle hedef alındı. Saldırıda Ali Özgün boynundan, kardeşi Remzi Özgün ise sırtından yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla hemen Konya Şehir Hastanesine kaldırılan kardeşlerden Remzi Özgün, doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi. Ali Özgün'ün ise durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Her iki olayın ardından bölgede güvenlik tedbirleri artırıldı. Diyarbakır ve Konya'da yaşanan bu üzücü olaylar, yerel topluluklar üzerinde büyük bir etki bıraktı. Yetkililer, yaşanan şiddet olaylarının ardından soruşturma başlattı ve olaylara karışan şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını hızlandırdı. Ayrıca, benzer olayların önlenmesi amacıyla bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındığı açıklandı.

Editör: Şahsüver ÇITIR