Bu sıralamaya göre Türkiye, ilk 50'ye giremeyerek 114 puanla 53. sırada yer aldı. Bu pasaport gücü sıralaması, Henley Pasaport Endeksi tarafından Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden elde edilen verilere dayandırıldı. Konuya yönelik ayrıntılar geliyor.

Dev Soğan Bitkisi Toplamak Neden Yasak? Dev Soğan Bitkisi Toplamak Neden Yasak?

Japonya, geçtiğimiz yılın birincisi Singapur'u geride bırakarak dünyanın en güçlü pasaportları listesinin başına geçti. Singapur, 193 puanla birinci sırada bulunurken, Japonya 191 puanla ikinci sıraya yerleşti.

Bununla birlikte, dünyanın en güçlü pasaportları listesinde ilk sıraları paylaşan ülkeler arasında Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve İsveç gibi ülkeler de yer aldı. Bu ülkeler 190 puanla üçüncü sırada bulunuyorlar.

Dördüncü sırayı 189 puanla Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, İrlanda, Lüksemburg ve Hollanda paylaşırken, beşinci sırayı 188 puanla Belçika, Malta, Norveç ve Portekiz aldılar.

Sıralamanın devamında Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre 187 puanla yer alırken, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Polonya ve ABD 186 puanla yedinci sırayı paylaştılar.

Sıralamanın sonlarına doğru Macaristan 185 puanla sekizinci sırada, Litvanya 184 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor. Onuncu sırayı ise 182 puanla Estonya, Letonya, Slovakya ve Slovenya ülkeleri paylaşıyor.

Bu sıralama, pasaport sahiplerinin hangi ülkeleri vizesiz veya kolaylıkla ziyaret edebileceklerini göstermesi bakımından uluslararası seyahatlerde önemli bir referans noktası oluşturuyor. Türkiye'nin 53. sırada bulunması, pasaport gücünün uluslararası arenada önemli bir parametre olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.