Çevremizde gördüğümüz birçok şey birbirinden farklı ve çeşitlilik içerisinde bir bütün oluşturur. Bu durum tüm canlıları kapsar. Tıpkı insan karakterlerinde olduğu gibi mevsimler, hava durumu, ağaçlar, hayvanlar da bu çeşitliliğe dâhildir. Elbette ki bitkiler de öyle. Bu çeşitlilik kimi zaman insanları şaşırttığı için “ilginç” olarak adlandırılmıştır. Bu çeşitliliğe harika uyum sağlayan dünyanın en ilginç çiçekleri insanı şaşırtmanın yanı sıra yaratılıştaki mükemmelliğe olan hayranlığı da arttırıyor.

İşte bu yazımızda ilginç diye adlandırabileceğiniz çiçekleri sıralayacağız:

1.      Anguloa Uniflora

Anguloa Uniflora

Bir orkide türü olan Anguloa Uniflora aynı zamanda kundağa sarılan bebeklere benzediğinden kundaklanmış bebek orkidesi olarak da adlandırılır.

2.      Aslanağzı Çiçeği Tohumu

Aslanağzı Çiçeği Tohumu

Bilimsel olarak Antirrhinum Majus ya da Snapdragon Seed Pod olarak adlandırılan aslanağzı çiçeği tohumu insanı hayrete düşüren bir diğer harika bitki türüdür.

3.      Darwin’in Terliği

Darwin’in Terliği

İsimlendirmenin ilginçliği bir yana bilimsel olarak Calceolaria (terlik) cinsine dâhil bir bitkidir. 

4.      Güvercin Orkidesi

Güvercin Orkidesi

Güvercin orkidesi olarak adlandırılan bu orkide çeşidinin diğer adları Kutsal Ruh ya da Kutsal Ruh’un orkidesi olarak da bilinir.

5.      Ördek Orkidesi

Ördek Orkidesi

Uçan ya da kanatlarını açmış bir ördeği hatırlattığı için uçan ördek orkidesi de denilen bu çiçek bilimsel olarak Caleana Major olarak bilinir.

6.      Papağan Balzamı

Papağan Balzamı

Antalya'da Helikopterler Neden Uçuyor? 2024 Mayıs Antalya'da Helikopterler Neden Uçuyor? 2024 Mayıs

Bilimsel adı Impatiens Psittacina olan bu muhteşem, çiçek uçan bir papağana benzediğinden yola çıkılarak bu adlandırmayı almıştır.

7.      Avustralya Balerin Orkidesi

Avustralya Balerin OrkidesiCaladenia Melanema olan Avustralya balerin orkide zarifçe dans eden bir balerine benzer görünümüyle oldukça ilgi çekici bitkilerden.

8.      Palicourea Elata

Palicourea Elata

Türkçe çevirisi Kız Arkadaşı Öpücüğü Çiçeği olan bu çiçek şu an Sıcak Dudaklar Çiçeği olarak bilinirken eskiden Psychotria Elata olarak adlandırılıyordu.

Aslında insan gözünü yerden etrafına çevirirse olağanüstü muhteşemliğe sahip nice farklı ve ilginç birçok şeyin farkına varır.