Pahalı süper arabaları düşündüğünüzde aklınıza birkaç şirket geliyor: Bugatti, Ferrari, Mercedes ve diğerleri. Bu üreticiler kendilerini premium alanda en iyi üreticiler olarak sağlamlaştırdılar ve en zengin müşterilerine gezegendeki en hızlı, en nadir, en güzel ve bu durumda en pahalı arabaları sundular. Ancak liste sadece bu kadar mı? Elbette hayır, daha detaylı ve şaşıracağınız bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gordon Murray T.33

Gordon Murray T.33

Fiyat: 1,7 Milyon Dolar

Yeni Gordon Murray serisindeki süper otomobil T.33'tür . Doğal emişli 3,9 litrelik V-12'nin sağladığı 607 beygir gücü ile T.33, dakikada 10.5 devire ulaşıyor. Yaklaşık 1,7 milyon dolarlık bir fiyat etiketiyle Gordon Murray otomotiv, bu arabayı hem sağda hem de solda direksiyon bulunan versiyonu ile dünyanın pekçok yerine satmayı hedefliyor.

Bentley Bacalar

Bentley Bacalar

Fiyat: 1,9 Milyon Dolar

Toplamda yalnızca 12 adet üretilen Bentley Bacalar'ın gösterişli tasarımı dikkatinizi çeken ilk şey olsa da performans açısından da hiç de fena değil. Bentley'in imzası niteliğindeki turboşarjlı 6,0 litrelik W-12 turboşarjlı motora sahip bu araba, 650 beygir gücüne sahip. Eğer elinizde 1,9 milyon dolarınız varsa ve bir tane almayı düşünüyorsanız, zaten çok geç kalmışsınız demektir çünkü hepsi satıldı.

Mercedes-AMG Project One

Mercedes Amg Project One

Fiyatı: 2,7 Milyon Dolar

Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla! Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla!

Mercedes, uzun süredir Project One hiper otomobilinin üretim versiyonunun sinyallerini veriyordu . İlk resmi duyuru, ilk konseptin aynı yılın sonlarında piyasaya sürülmesinden önce 2017 yılının Mart ayında yapıldı. Ancak neredeyse beş yıl süren çalışmanın ardından Project One, 1.200 beygir gücünden fazla güce ve 2,7 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip olarak piyasaya sürüldü.

Aston Martin Victor

Aston Martin Victor

Fiyat: 3,0 Milyon Dolar

Aston Martin'in bütün araçları düşünüldüğünde Victor, İngiliz markasının bugüne kadarki en özel projesi olabilir. Aston Martin'in eşsiz parçalarını ve motor gücünü görmek isteyenler için araca sahip olmanın maliyeti 3 milyon dolar.

Pagani Kodalunga

Pagani Kodalunga

Fiyatı: 7,4 Milyon Dolar

Pahalı Paganilerin en başında Codualunga var. 1960'ların İtalyan karoser yapımından ilham alan çarpıcı dış cephesi ve steampunk tarzı iç mekanı bu Pagani'yi bu kadar pahalı kılan şeylerin sadece bir kısmı. Kaputun altında, gerçek yarış arabası benzeri bir his için yedi vitesli sıralı şanzımanla beraber  829 beygir gücü üreten çift turboşarjlı 6,0 litrelik V-12 yer alıyor. Bu aracın maliyeti tam 7,4 milyon dolar.

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

Fiyat: 13,4 Milyon Dolar

Vugatti La Voiture Noire, 13,4 milyon dolarlık fiyat etiketiyle resmen şimdiye kadar yapılmış en pahalı yeni Bugatti oldu. Bugatti Type 57 SC Atlantic'inin modern bir yorumu olan La Voiture Noire, Chiron ile aynı dört turboşarjlı 8,0 litrelik W-16 motoru kullanıyor ve 1.479 beygir gücü üretiyor

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Fiyat: 30 Milyon Dolar (tahmini)

Ürettiği Boat Tail'in ardından Rolls-Royce , La Rose Noire Droptail adında olağanüstü pahalı karoser yapımı bir otomobili daha piyasaya sürdü. Piyasanın kralı olarak nitelendirebileceğimiz markanın bu otomobili yaklaşık 30 milyon dolar fiyat etiketine sahip.

Editör: Şahsüver ÇITIR