Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin "Tercih Zamanı" programının özel konuğu olarak yer alan Rektör Levent, heyecan verici bir konuşma ile üniversiteyi ve eğitim modelini öğrencilere tanıttı. Konuşmasına üniversitenin tarihçesiyle başlayarak, kuruluş sürecinden bahsederek başlayan Rektör Levent, öğrencilere üniversite hakkında önemli bilgiler verdi.

EBYÜ bünyesinde bulunan birimler hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Rektör Levent, üniversitenin çeşitli fakülteleri, enstitüleri, araştırma merkezleri ve diğer birimleri hakkında bilgi vererek öğrencilere sunulan eğitim ve araştırma imkanlarından bahsetti. Ayrıca, üniversite bünyesinde yakın zamanda kurulan Deprem Teknoloji Enstitüsü'nün önemine vurgu yaptı. Enstitünün, alanında ilk olması ve yapacağı çalışmaların ülke, bölge ve Erzincan'a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Rektör Levent, üniversitenin eğitim modeline de değindi ve akademik anlamda oldukça donanımlı bir yapıya sahip olduklarını belirtti. İnsan ve öğrenci merkezli bir anlayışla hareket ettiklerini ve öğrencilerin eğitim süreçlerini en iyi şekilde desteklediklerini vurguladı. EBYÜ'nün öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye odaklanan, çağın gereksinimlerini karşılayacak bir eğitim modeline sahip olduğunu belirterek, öğrencilere gelecekte başarılı bireyler olarak yetişmeleri için sağlam bir temel sunduklarını ifade etti.

Üniversitenin fiziki ve sosyal olanaklarından bahseden Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemizde öğrencilerimizin, ilgi duydukları tüm spor dallarında profesyonel bir şekilde faaliyet gösterebilecekleri futbol, basketbol, voleybol, kayak, rafting, yamaç paraşütü gibi birçok açık ve kapalı spor alanları, kampüste öğrencilerin keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal tesisler, bilgisayar ve internet hizmetlerinin bulunduğu teknoloji alanları, laboratuvarlar ve donanım imkanları mevcuttur. Öğrencilerimizin çeşitli ilgi alanlarına hitap edebilecek 87 farklı tematik alanda öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan kulüpler, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine, arkadaşlık bağlarını güçlendirmelerine ve serbest zamanlarını iyi değerlendirmelerine imkân tanımaktadır” dedi.

Üniversitede eğitim görecek olan öğrencilerin burs imkânlarına da değinen Rektör Levent: “Üniversitemiz tarafından tespit edilen, burs verilecek şartları taşıyan öğrencilere Rektörlük bursu verilmektedir. Bunun yanı sıra Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından da çeşitli burs imkânları sağlanmaktadır” dedi.

Matematik Oyunu Yapma Proje Ödevi Tüm Sınıflar İçin Özel Cevap! 2024 Matematik Oyunu Yapma Proje Ödevi Tüm Sınıflar İçin Özel Cevap! 2024

Son olarak tercih aşamasında olan öğrencilere seslenen Rektör Akın Levent, “Üniversitemiz bir kampüs üniversitesidir. Şehrimizde ulaşım imkânlarının kolay ve erişilebilir olması, yine şehrimizin öğrenci yanlı bir tutum sergilemesi ile güvenlik açısından oldukça rahat bir yer olması öğrencilerimiz için avantajlı bir durum oluşturmaktır.” diye konuştu.

Hem üniversitenin hem de şehrin sağladığı olanaklarla öğrencilerin sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlere erişim imkânının çok kolay olduğunu ifade eden Rektör Levent, öğrencilerin tercih yaparken öncelikle puanlarına göre değil de kendilerine uygun mesleklere ve bölümlere göre tercih yapmaları gerektiğini ifade etti.