Bu Hafta Maçlar Neden Yok? 2024 Mayıs Bu Hafta Maçlar Neden Yok? 2024 Mayıs

2020'de Elazığ'da meydana gelen depremi daha önceden uyardıktan sonra bundan tam 8 ay önce Kahramanmaraş yöresinde bir büyük depremin meydana geleceği uyarısını yapan ve böylece sosyal medyada trend olan Bilim Akademisi Üyesi Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgesi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra on binlerce insan hayatını kaybetti ve kentler, adeta enkaz yığınına döndü. Arama kurtarma çalışmaları 9. günde aralıksız bir şekilde devam ederken bölge için hükumet, mart ayının başında konut inşaatlarının başlayacağını açıkladı.

Depremden 3 gün önce uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür’den konut yapımı hususunda uyarı geldi;

“Televizyondan duydum, Sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutları bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum fakat naçizane tavsiyem, bu bölgenin tümünde mikro bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanılmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim”

Dedi.