Tesla markası, binek otolarındaki gibi kamyonlarında da planlı bir şekilde üretimi artırmayı düşünüyordu. Ancak bunu başardığını söyleyemeyiz. Kamyonlar, tanıtıldığı 2017’den beri etkili bir çıkış yaşayamadı. Çünkü firma üretimde sorunlar yaşıyor. 2022 yılında teslimat yapmaya başlayan firma 2024 yılına kadar ancak 150 kadar araç üretebildi.

Tesla Üretimi Yeniden Yoluna Koymaya Çalışıyor

Elektrikli Tesla Kamyonlar Geliyor

Son olarak 2024 yılında Temiz Ulaşım Fuarında karşımıza çıkan firma yetkilileri, üretim konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını, 2026 yılından itibaren seri üretime geçerek dağıtıma başlayacaklarını belirtti. Bunun yanında firma yetkilileri, Pepsi firmasına 50 adet daha araç vereceklerini ve Walmart, Costso gibi büyük firmalarında elektrikli kamyonları filolarına katmak istediklerini belirtti.

Kamyon üretimini artırmak için çalışmalarını sürdüren firmanın 3,6 milyar dolarlık tesis yatırımı yaptığı ve bu genişlemeyle birlikte üretimini daha da hızlandırmayı hedefledikleri firmadan gelen haberler arasında yer alıyor.

İsmi Semi olan Tesla kamyonların bilinen son özelliklerine bakacak olursak firmanın araçlarının menzili 800 km’yi buluyor.  Bunun yanında firmanın 400 km menzile sahip farklı bir versiyonunun da piyasaya sunacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Arka akslar üzerinde bulunan 3 motordan güç alan araç 37 tona kadar yük taşıyabiliyor. 30 dakikada pillerinin yüzde 70’ine kadar şarj olabilen aracın, 600 kWh veya 1000 kWh olmak üzere iki farklı pil seçeneği sunacağı belirtiliyor. Üzerinde yük varken 20 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabilen Semi’nin, ulaşım firmalarının yakıt masraflarını oldukça düşürebileceği konuşuluyor.

iPhone 16 Ne Zaman Çıkıyor? Türkiye Tarihi! 2024 iPhone 16 Ne Zaman Çıkıyor? Türkiye Tarihi! 2024

Aylık 60.000 dolara varan yakıt tasarrufları sağlayabileceği söylenen aracın, ilerleyen dönemlerde çok daha iyi bir performansa ulaşabileceği veya araçların güneş panelleri gibi farklı enerji üretim teknolojileriyle desteklenerek daha tasarruflu hale getirilebileceği de konuşuluyor. Elektrikli kamyon işinin peşini bırakmayan Tesla, bu sektörde de bir çığır açacak ve lojistik sektöründe ki firmaların yeniden yapılanmasına neden olacak gibi duruyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR