Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı özelinde duyurulan 5000 TL emekli ikramiyesi, 12 milyondan fazla emekliyi ilgilendiriyor. Ödemenin detayları ve takvimi gündemde büyük bir merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemenin en geç 15 Kasım'a kadar tamamlanacağını belirtti.

Kamuda Devrim Gibi Tasarruf: Mehmet Şimşek'ten 8 Önlem! Kamuda Devrim Gibi Tasarruf: Mehmet Şimşek'ten 8 Önlem!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, emekli olup halen çalışanlar bu ödemeden faydalanamayacak. Ödemeler, Kasım'ın ilk yarısında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca, dul ve yetim maaşı alanlar da belirli oranlarda bu ikramiyeden yararlanacaklar. Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

emekli maaş

4A SGK-SSK emeklilerinin ödeme tarihleri tahsis numarasına göre belirlendi. Örneğin, tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde, son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde, ve böyle devam ediyor. 4B Bağ-Kur emeklilerinin ise ödeme takvimi şu şekilde:

  • Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında,
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar.

Emekliler, bu ödemenin Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı şerefine yapıldığını ve özellikle çalışmayan emeklilere yönelik bir jest olduğunu belirtiyorlar. Ödemenin emeklilerin maddi durumlarına olumlu katkı sağlayacağı ve bu dönemde ekonomik anlamda bir rahatlama getireceği düşünülüyor.