Yerel seçimler öncesinde üç bin liraya çıkarılan emekliler için bayram ikramiyesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere 10-14 Haziran tarihleri arasında ikramiyelerinin ödeneceğini duyurdu. Peki hangi emekli ne zaman ikramşyesini alabilecek? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Seçim Öncesi İkramiye Artışı

Emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları ve diğer hak sahipleri de bayram ikramiyelerinden faydalanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 25 Mayıs'ta katıldığı bir etkinlikte, emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri hakkında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakan Işıkhan, "Bayramdan önce ödemeleri gerçekleştireceğiz, takvim yakın zamanda duyurulacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce iki bin lira olan emekli ikramiyesi 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde 8. Yargı Paketi kapsamında üç bin liraya yükseltildi. Emekli maaşlarının en düşük on bin lira seviyesine çıkarılması ve seçim öncesi seyyanen zam beklentisi ise karşılanmadı.

Yeni Sözleşme ile Memurların Yüzü Güldü: İşte Detaylar Yeni Sözleşme ile Memurların Yüzü Güldü: İşte Detaylar

Ödemeler Aylık Alma Gününe Göre Yapılmıştı

Ramazan Bayramı öncesinde 10 Nisan'da başlayan ikramiye ödemeleri emeklilerin aylık alma günlerine göre gerçekleştirilmişti. SSK emeklileri arasında ödeme günü ayın 17-18’i olanlar 2 Nisan’da, 19-20-21-22’si olanlar 3 Nisan’da, 23-24-25-26’sı olanlar ise 4 Nisan’da ikramiyelerini almıştı. Bağ-Kur emeklilerinin tümünün ödemeleri 5 Nisan’da hesaplarına yatırılmıştı. Emekli Sandığı'na bağlı emekliler için ise ödeme günü ayın 1-2’si olanlar 2 Nisan’da, 3-4-5’i olanlar ise 3-5 Nisan’da ikramiyelerini almıştı.

Kurban Bayramı İkramiyesi İçin Yeni Takvim Açıklanacak

Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri için takvim henüz netleşmemiş olsa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat 2024'te yıllık enflasyonu % 67 olarak açıklamasının ardından bayram ikramiyelerine % 50 oranında zam yapılması gündeme geldi. Ancak en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilmiş olan milyonlarca emeklinin aldığı artış % 33'te kaldı. Buna karşılık emeklilerin iki dini bayramda aldıkları ikramiyeler ise iki bin liradan üç bin liraya çıkarıldı.

Editör: Şahsüver ÇITIR