Uzmanlar, bu ek ikramiyenin enflasyon nedeniyle zor zamanlar geçiren emeklilere biraz olsun nefes aldırabileceğini ifade ediyorlar.

2024 Bekçi Alımı Yakında Başlıyor: Hangi İllerde, Ne Zaman ve Kaç Kişi Alınacak? 2024 Bekçi Alımı Yakında Başlıyor: Hangi İllerde, Ne Zaman ve Kaç Kişi Alınacak?

Temmuz ayında alınan yüzde 25'lik zam emekliler arasında memnuniyetsizliğe yol açtığında, hükümet hızla harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milyonlarca emeklinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek amacıyla talimat vermesinin ardından çalışmalar başladı. Düzenlemenin yakın bir zamanda netleşmesi bekleniyor ve ek ikramiye verilmesi de gündemde. Bu ikramiyeler, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel olarak emeklilere sunulacak ve masada konuşulan rakam 5 bin lira.

Hükümet Emeklileri Memnun Etmek İçin Çalışıyor

Hükümet, temmuz ayındaki zammın ardından memnuniyetsizliği gidermek ve emeklilerin gönlünü almak için çaba gösteriyor. Ekim ayında Meclis'in yeniden açılmasıyla birlikte, emekli zammı öncelikli olarak ele alınacak konulardan biri olacak. Zammın yanı sıra emeklilere ek bir ikramiye müjdesi de geliyor.

5 Bin Lira İkramiye Üzerinde Uzlaşı Sağlandı

Bu yıl, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle bayramlarda ödenen ikramiyelerin yanı sıra, bir de üçüncü bir ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor. Bir defalık ödenecek olan ikramiyenin miktarı hala netleşmemiş olsa da, masada ilk olarak 5 bin lira seviyesinde bir uzlaşı sağlandığı açıklandı. Bu açıklamanın, çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

"Enflasyona Karşı Koruma Sağlayabilir"

Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, ikramiye çalışması hakkında yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir." şeklinde konuştu.