İstanbul Elektrik Kesintisi 11 - 12 Mayıs (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024 İstanbul Elektrik Kesintisi 11 - 12 Mayıs (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü, İstanbul'un tarihi ve turistik merkezlerinden Eminönü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Güneşli havayı fırsat bilen turistler, İstanbul’un eşsiz güzelliklerini keşfetmek için sahile ve tarihi alanlara yöneldi. 9 günlük bayram tatili boyunca, Eminönü özellikle Anadolu Yakası’na geçmek ve Boğaz turu yapmak isteyenler için popüler bir buluşma noktası haline geldi.

Vapur İskelelerinde Uzun Kuyruklar

Eminönü'nde Bayram Yoğunluğu Güneş Ve Tarih Turistleri Çektii

Bayramın getirdiği yoğunluk, özellikle Eminönü İskelesi'nde kendini gösterdi. Vapur kullanmak isteyen turistler, iskele önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Havadan yapılan çekimlerde, iskelede bekleyen insan seli gözler önüne serildi. İstanbul’u deniz yoluyla keşfetmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu ilgisi, bayram boyunca devam etti.

Bayramı İstanbul'da geçiren turistlerden Mevlüde Saar, İstanbul'un güzelliğine vurgu yaparak, "Her yer çok güzel. Hava da çok güzel. Laleleri gördük. Camileri ziyaret ettik. Çoluk çocuk herkes burada. İnsanlar çok güzel" ifadelerini kullandı. Çorum'dan gelen Yusuf Kurt ise, İstanbul’un tarihi mekanlarını gezmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi: "Ayasofya’yı, Topkapı Sarayı'nı gezdik. Eminönü'nde dolaştık. Galata Kulesi'ne baktım."

Eminönü'nün Turistik Çekiciliği Artıyor

Eminönü'nde Bayram Yoğunluğu Güneş Ve Tarih

Eminönü, sunduğu tarihi ve kültürel zenginliklerle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bayram süresince yaşanan yoğunluk, bölgenin turizm açısından önemini bir kez daha ortaya koydu. Eminönü, İstanbul’un turistik haritasında merkezi bir konumda bulunuyor ve her bayram olduğu gibi bu bayramda da ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. Turistlerin bu ilgisi, bölge esnafı için de ekonomik bir canlılık getirdi.