Erciyes, kış aylarında karla kaplı olması ve kayak pistleriyle ünlü olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye'nin en büyük ve en modern kayak merkezlerinden biridir. Erciyes'te 34 adet mekanik tesis, 102 kilometrelik pist uzunluğu ve 25 adet teleferik bulunmaktadır. Erciyes'te kayak yapmak isteyenler için her seviyeye uygun pistler mevcuttur. Ayrıca Erciyes'te snowboard, kızak, kar motoru gibi farklı aktiviteler de yapılabilir.

Erciyes'te kayak sezonu genellikle Kasım ayında başlar ve Nisan ayına kadar devam eder. Ancak bu yıl Nisan ayında da yağan kar, kayak severleri sevindirdi. Erciyes'te Nisan ayında yağan kar yüzleri güldürdü. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ettirirken, turist ve turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yerli ve yabancı turistler, Nisan ayında yağan kar eşliğinde pistlerin tadını çıkardı. Ülkede sezonu ilk açan kayak tesislerinden olan Erciyes'te son yağan yağışlarla birlikte sezon bayrama kadar uzamıştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı

Erciyes'te Nisan karının keyfini çıkaranlar arasında ünlü isimler de vardı. Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, Erciyes'te kayak yaparken görüntülendi. Arda Turan, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda "Erciyes'in tadını çıkartıyoruz" yazdı. Arda Turan'ın yanı sıra Galatasaray'ın eski futbolcusu Emre Aşık da Erciyes'te kayak yaptı.

Erciyes'te Nisan karının yanı sıra diğer bir güzellik de 'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' oldu. Özel Tekden Ortaokulu ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinlikle, Tekden Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Erciyes'te 'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' yaptı. Öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometrelik bir parkuru tamamladılar.