Erden Timur, şampiyonluk gününe kadar böyle bir istifa açıklamasının yapılamayacağını, sürecin uzaması nedeniyle zarar verdiğini bile bile devam etmek zorunda kaldığını ifade etti. Timur, camiadan kendisine gönderilen önemli kişilerin mesajlarını okuduktan sonra basın toplantısı düzenleme kararı aldığını belirtti.

Olimpiyat Rüyası Gerçek Oldu: Sultanlar Paris'te! Olimpiyat Rüyası Gerçek Oldu: Sultanlar Paris'te!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kendisine Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği teklif ettiğini söyleyen Timur, kalmak için elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladı. Ancak artık tutunacak hiçbir dalı kalmadığını, Galatasaray camiasının devasa büyüklüğü karşısında bir bireyin öneminin olmadığını dile getirdi.

Erden Timur, kendi çevresi aracılığıyla Galatasaray'a 40 milyon Euro'luk sponsorluk imzalatıldığını da sözlerine ekledi. Timur, Galatasaray taraftarının kendisini bırakmak istememesine rağmen, artık hiçbir seçeneğinin kalmadığını ifade ederek, ayrılma kararının zorunluluktan kaynaklandığını vurguladı.

Erden Timur'un Açıklamaları

İstifa Süreci Hakkında

"Konu şuna döndü, nazlandı falan. Öyle olmadı. İzah edeceğim. Şampiyonluk gününe kadar kimse böyle bir şey diyemezdi. Reddederdim. Şampiyonluk en önemli şey. 2 gün sonra açıklayabilirdim ama öyle değil. Süreç uzadıkça zarar verdiğimi bile bile devam etmem gerekiyordu."

Camiadan Gelen Mesajlar

"Yazılı açıklamadan basın toplantısına dönmemin nedeni bana gönderilen şahsi mesajları, okusanız ağlarsanız, bunlar camiadan önemli insanlar, özellikle göndermişler. sosyal medyadaki bol takipçili hesaplara, bu şeyleri göndererek, biz kaç yaşında insanlarız, bizleri de reddediyor, bu işin altında başka bir iş var diye herkese bir servis."

Yönetim Teklifleri

"Sayın başkan evet ikisini de teklif etti. İçi dışı falan değil. İçinde çok önemli çalışan katkı sağlayan insanlar da vardı ama çok farklı konular da var."

Kalmak İçin Çaba

"Bu bir bırakıp gitme hikayesi değil. Kalmak için her şeyi yapmak. Mevlana şey diyor: Sükut eyledim, "Kahrı var" dediler. Biraz söyledim, "Zehri var" dediler. * Sustum, "Kahrından susuyor" dediler. Biraz konuştum, "Zehrini kusuyor" dediler. Diyecekler yani..."

Oyuncularla İletişim

"Oyuncularla şampiyonluk sonrası konuştum. Ben ne yapılması gerekiyorsa zaten Galatasaray için yapmaya devam edeceğim! Futbolculara da bunu söyledim."

Icardi Hakkındaki Düşünceler

"Mauro Icardi çok özel bir insan. Ben onunla hiçbir şey konuşmadım ama insanın duygusundan anlar. Benim hep arkamda duran çok az sayıdaki insandan biriydi. Icardi'nin ayrılacağını düşünmüyorum."

Fenerbahçe Saldırılarının Etkisi

"Fenerbahçe tarafından yapılan saldırıların ayrılmama zerre etkisi olmadı. O saldırıların zerrece etkisi olmadı. 'Fenerbahçe camiası da kesinlikle ayrılmayacak, Galatasaray şemsiyesi altından çıkmaması lazım. Oradan çıkarsa başına çok şey gelir' dediler."
Editör: Şahsüver ÇITIR