Dünya tarihinin en büyük arama kurtarma, yardım ve yeniden inşa operasyonlarından birinin yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 35 bin arama kurtarma personelinin haftalarca çalışarak enkaz altındaki umudu yaşama mücadelesi verdiklerini söyledi. Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize kurulan 905 bini aşkın çadırda ve 112 bini aşkın konteynırda barınma imkanı sağlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira ve taşınma yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını dile getirdi.

"KALICI KONUTLAR HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki açıklamalarında deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken, "319 bini bir yıl içinde olmak üzere, 650 bin yeni konut inşa ederek, deprem şehirlerinin tamamını ayağa kaldıracağız" dedi. Önümüzdeki ekim-kasım aylarıyla birlikte kalıcı konutların hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD'ın hak sahipliği başvurularının da bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi. Bu sayede vatandaşların başvuru sürecinde kolaylık sağlanacak.

Mehmet Şimşek Açıkladı! Tasarruf Paketinde Neler Var? Mehmet Şimşek Açıkladı! Tasarruf Paketinde Neler Var?

"HERKES KAZANACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki açıklamalarında siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkesin kazanacağını vurguladı. İktidar oldukları her yerde hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kazandığımız her yerde herkes kazanır, kimse kaybetmez" ifadeleriyle birlikte, Hatay Defne'de hastane ihtiyacının olduğunu ve oradaki oy oranına bakmadan yeni bir hastanenin yapıldığını açıkladı. Böylece, siyasi görüş farkı gözetmeden vatandaşların hizmete kavuştuğunu belirtti.