Seçimleri kazanan Abdullah Gül başkanlığında kurulan 58. Cumhuriyet hükümeti döneminde Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinde yapılan değişiklik sonrasında siyasi yasağı kalkınca Siirt'teki yenileme seçimlerinde TBMM'ye Siirt milletvekili olarak girdi.

ERDOĞAN'A YER VERMEK İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mervan Gül'ün kendisine yer vermesindeki büyük katkısını unutmayarak Siirt'ten yapılacak olan 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde Gül'ü birinci sırada aday gösterdi. Bu, Erdoğan'ın gösterdiği büyük bir ahde vefa örneği olarak nitelendirilebilir.

"HEM UMUT OLDU HEM DE AHDE VEFA ANLAMINDA BİZİ MUTLU ETTİ"

Siirt'te 28. dönem AK Parti'nin birinci sıradan milletvekili adayının Mervan Gül olduğunu öğrenen vatandaşlar, Siirt için yeni ve umut dolu bir dönemin başladığına inanıyor. Seçim sonrasında Siirt'in güzel günlerinin geleceğini dile getiren Nurten Temiz, "Ben bir Siirtli kadın olarak bugün çok gururluyum ve heyecanlıyım. Mervan Gül'ün tekrar birinci sıraya aday gösterilmesi, hem umut verdi hem de ahde vefa anlamında bizi mutlu etti. Hem Cumhurbaşkanımız adına hem de Siirt'imizin adına, bu ahde vefayı gösteren tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 3 milletvekilimizi de meclise göndererek, Siirt için güzel günlerin açılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Hayrettin Uluç, Siirt'te AK Parti'nin birinci sıra adayı Mervan Gül'ün, Siirtliler için büyük bir umut olduğunu ifade ederek, "Mervan Gül'ün Siirt'e seçilmesiyle mutluyuz ve inşallah bizim için hayırlı olur. Yeni iş imkanları doğacak ve güzel bir Siirt olacak" dedi.

Milletvekili adaylarının açıklanmasını değerlendiren Reyhan Şendur ise seçimlerde istediği kişilerin seçilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şendur, "Gerçekten iyi ve güzel bir seçim oldu. Mervan Gül'e destek veriyoruz. Allah muvaffak etsin. Çalışmalarını beğeniyoruz ve başarılar diliyoruz. Güveniyoruz ona ve inşallah Siirt halkına yönelik güzel çalışmalar yapacak. Siirt halkından da destek bekliyoruz, böylece güzel bir seçim sonucu elde edebiliriz" şeklinde konuştu.