Iğdır'da yaşayan 4 yaşındaki Hamza Yıldız'ın trajik ölümü, kalp krizine karşı ne kadar hazırlıklı ve bilinçli olduğumuzu sorgulatıyor. Bu minik çocuk, kalp sorunlarıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Servisi'ne sevk edildi, ancak ne yazık ki, iddialara göre onun gözlem altında olması gerekirken hastanenin otel kısmında kaldığı belirtiliyor. Peki, bu durumda acaba bir ihmal mi söz konusuydu?

PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024 PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024

Hamza Yıldız Neden Gözlem Altında Tutulmadı?

Sağlık sektöründe ilerlemeler olsa da, bazı durumlar hala tartışma konusu olabiliyor. Özellikle 4 yaş gibi minik bir yaşta kalp sorunu teşhisi konulan bir çocuğun gözlem altında tutulması beklenir. Ancak Hamza'nın hastanenin otel bölümünde istirahat ettiği sırada fenalaşıp yere yığıldığı iddialar arasında. Peki, burada bir sürecin mi atlandığı yoksa standart protokollerin mi dışına çıkıldığı konusunda net bir bilgiye sahip miyiz?

Ardındaki Soru İşaretleriyle Toprağa Verildi

Maalesef Hamza, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Bu trajedi sonrasında ailesi ve tüm Türkiye yasta. Yıldız'ın vefatının ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrasında ailesine teslim edilen minik beden, Iğdır'da sevdiklerinin hüznü ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bu trajik olay, sağlık sektöründe ne kadar ileri gitmiş olursak olalım, sürekli olarak kalite ve süreçleri gözden geçirmemiz gerektiğini bize hatırlatıyor. Aynı zamanda, tüm sağlık çalışanlarının her an her durumda ne kadar dikkatli ve özenli olmaları gerektiğini de gösteriyor.