Her gün cebimizde bir süper teknolojik aletle dolaşıyoruz. Bu alet hava durumunu kontrol eder, internette arama yapar, oyun oynar, medya akışı yapar, fotoğraf çeker... Akıllı telefonlar  harikadır ancak daha yeni, daha iyi versiyonlar ortaya çıkınca hemen gözden çıkarılır. Çoğumuz muhtemelen aynı telefonu yıllarca kullanabiliriz, ancak telefon yükseltme döngüsü, her zaman daha iyi bir modele sahip olmamız gerektiği lonusında bizi dürter ve değişim gerçekleşir. Peki eski telefonunuza ne olacak? Eski telefonunuzu satarsanız biraz da olsa maddi kazanç elde edebilirsiniz. Ancak, elinizde fazladan ve para etmeyecek eski bir telefonunuz varsa onu çekmecede kaderine terk etmeyi unutun. Telefonunuz için yeni kullanım alanları bulun. Bu konuda yardım arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Güvenlik Kamerası

Artık kullanılmayan eski bir telefonunuz varsa onu ev güvenlik kamerasına dönüştürün. Eski telefonunuza bir güvenlik kamerası uygulamasını indirin, ardından eski telefonuzu ihtiyacınız olan yere monte edin; sadece güç kaynağına erişimi olduğundan emin olun.

isteyim com Almanya İş Arama Bulma Platformu isteyim com Almanya İş Arama Bulma Platformu

Eski Akıllı Telefonunuzu Pratik Kullanma Yolları

Çocuğunuza Verin

Çocuğunuza kendi telefonunu almaya henüz hazır değilseniz eski telefonunuzu ona verebilirsiniz. Neredeyse her ailede istisnasız yaşanan bu durumun en büyük avantajı, çocuğunuzun yeni bir hatta sahip olmadan telefon kullanabilmesidir. Telefonunuzu hazırladığınızda onu Wi-Fi'ye bağlayın; ve gerisini çocuğunuza bırakın. O, bu telefonla resim gönderebilir, video izleyebilir veya oyun oynayabilir

Çalar Saat

Günümüzde cep telefonlarının özellikleri arasında bulunan çalar saat sayesinde artık eski çalar saatlerden eser kalmadı. Aldığınız yeni telefondan sonra eskisini bir köşeye atmayın. Onun yerine, eski akıllı telefonunuzu bir çalar saate dönüştürün. Tek yapmanız gereken iPhone veya Android cihazınızdaki Saat uygulamasında bir alarm ayarlamak.

Yedek Uzaktan Kumanda

Televizyonunuzq kendi  uzaktan kumandasıyla birlikte gelir, ancak bu kumandalar genellikle küçüktür ve kaybolması kolaydır. Eski telefonunuz tam da bu anda devreye girebilir. Çoğu akıllı telefon uzaktan kumanda özelliğine sahiptir. Siz de eski telefonunuzu tozlanmayla baş başa bırakmak yerine uzaktan kumanda olarak kullanmayı aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Editör: Şahsüver ÇITIR