Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde devam ettirdiği içme suyu hat yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ula Ataköy Mahallesi'nde son dönemde sürekli arızaların yaşanması ve bu arızaların sık sık su kesintilerine yol açması, ekipleri harekete geçirdi.

MUSKİ ekipleri, Ataköy Mahallesi'nde hattın kritik bir bölümünü modern, dayanıklı ve uzun ömürlü borularla yeniledi. Bu değişiklikle birlikte mahalleli uzun bir süre daha kesintisiz ve sorunsuz su hizmeti alabilecek.

Ancak çalışmalar sadece hatların yenilenmesiyle sınırlı kalmıyor. Özellikle Ataköy Mahallesi'nde bazı hatların vatandaşların arazileri üzerinde bulunması, oluşabilecek arızalara hızla müdahale edilmesini zorlaştırıyordu. MUSKİ bu sorunu kökten çözmek adına harekete geçti. Vatandaşların arazisine zarar vermemek adına ve arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için hattın 1300 metrelik kısmını kadastral yola taşıma kararı aldı. Bu kapsamda başlatılan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kalan kısmının da kısa süre içerisinde bitirilerek hizmete sunulması bekleniyor.

İstanbul'da Suya Zam Geldi! İstanbul'da Suya Zam Geldi!

Bu yeniliklerle birlikte Muğla'nın su altyapısının daha da güçlenmesi ve vatandaşların daha kaliteli hizmet alması hedefleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak adına yaptığı yatırımlara devam edeceklerini belirtiyor.