Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa ile oynanan ve futbolseverlerin nefesini tutarak izlediği maçta talihsiz bir sakatlık yaşadı. Maçın 55. dakikasında Kasımpaşa'nın hızlı kanat oyuncusu Mamadou Fall ile girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kalan Uruguaylı file bekçisi, sol kolundan sakatlık geçirdi ve acılar içinde oyun alanını terk etmek zorunda kaldı.

Galatasaray taraftarları ve futbol dünyası, Muslera'nın sakatlığının ciddiyetini merak ederken, Galatasaray teknik heyeti anında bir değişikliğe gitti. 59. dakikada, sarı-kırmızılı ekip için yeni bir dönemi simgeleyen Günay Güvenç, Muslera'nın yerini aldı. Transfer döneminin dikkat çeken isimlerinden biri olan Güvenç, bu değişiklikle Galatasaray kalesindeki ilk resmi maçına çıkmış oldu.

Muslera'nın sahadan çıkışı sırasında hem rakip takım oyuncuları hem de tribünlerden büyük bir saygı gösterisiyle karşılandı. Durumun ciddiyetini kavrayan Galatasaraylı oyuncular ve teknik kadro da deneyimli kaleciye destek verdi. Sahada liderliğin simgesi olan kaptanlık pazubandı ise Muslera'dan sonra takımın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nun koluna geçti.

Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Ne Zaman? SelçukSports HD ve Taraftarium24 Doğru Seçim mi? Galatasaray - Fenerbahçe Maçı Ne Zaman? SelçukSports HD ve Taraftarium24 Doğru Seçim mi?

Galatasaray Kulübü'nden yapılan ilk açıklamada Muslera'nın sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgilere yer verilmedi, ancak kolunda bir problem olduğu ve detaylı tıbbi tetkiklerin yapılacağı bildirildi. Muslera'nın sakatlanması ve oyundan çıkması, sarı-kırmızılı takım için maçın gidişatını etkileyen bir başka kritik an oldu.

Galatasaray taraftarları, sosyal medyada #Muslera etiketiyle Uruguaylı kaleciye geçmiş olsun mesajları yağdırırken, takımın yeni kalecisi Günay Güvenç'e de destek mesajları gönderdi. Güvenç'in performansı, Muslera'nın yokluğunda takımın savunma güvenliği için kritik bir test olarak görülüyor.

Bu kritik mücadelede Muslera'nın sakatlığı ve Günay Güvenç'in kaleye geçişi, maçın analizlerinde ve spor gündeminde önemli bir yer tutarken, Galatasaray ve Kasımpaşa arasındaki karşılaşmanın sonucundan çok, Fernando Muslera'nın durumu konuşulacak gibi görünüyor. Sakatlığın ardından takım doktorlarının ve tıbbi ekibin ilk yorumları, futbol camiası tarafından merakla bekleniyor.