GÖÇMEN SORUNU

Bakan Soylu, Türkiye'deki göçmen sorununa da değindi. Dünyanın en büyük göç dalgalarından biriyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Soylu, 3 milyon 411 bin Suriyeli'nin Türkiye'de yaşadığını belirtti. Ancak, hiçbir zaman Türkiye'nin güvenliği için risk oluşturacak bir adım atmadıklarını dile getirdi.

SEÇİMLER VE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

Bakan Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri "yüzyılın seçimi" olarak nitelendirdi. Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" yolculuğuna çıkacağını belirten Soylu, halkın verdiği oylarla Cumhur İttifakı'nın iktidara geleceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasına çıkmaya hazırlandığı zaman Avrupa liderlerinin telefonla arayacağını ve kendisini dinlemek isteyeceklerini dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN TAVRINA DÜNYA ŞAHİT

Bakan Soylu, Türkiye'nin tavrının dünyaya örnek olduğunu da sözlerine ekledi. Suriye'de terör koridoru oluşturmaya çalışan Amerika'ya müsaade etmediklerini belirten Soylu, Pençe-Kilit Operasyonlarıyla bunun önüne geçtiklerini ifade etti. Bu durumun tüm dünyaya Türkiye'nin nasıl bir tavır sergilediğini gösterdiğini vurguladı.