Bu tartışma sırasında, katil koca, "gaipten sesler duyduğu" gerekçesiyle eşini öldürdü. Olay sırasında babasını da bıçaklayan Ahmet Emre Irmak, ardından karısını saçından sürüyerek dışarıya çıkarıp 100 metre uzaklıktaki boş bir araziye götürdü. Burada eşini bıçaklayarak öldürdü.

Bu korkunç cinayetin ardından eve dönen koca, suç aletiyle birlikte jandarma ekiplerine teslim oldu. Elif Irmak, tekstil işçisi olarak çalıştığı bir fabrikada Ahmet Emre Irmak ile tanışıp aşık oldu ve ailesinin izniyle geçtiğimiz yıl evlendi.

Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı! Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı!

Katil Kocanın İfadesi ve Pişmanlığı

Katil koca, cinayetin ardından gözaltına alındı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen bir dava başlatıldı. Mahkemede Ahmet Emre Irmak, cinayetin nasıl gerçekleştiğini detaylı bir şekilde anlattı. İfadesinde, bir yakınının çocuğunu aldırmış olduğunu ve eve döndüğünde eşinin bunu yaptırdığını düşünerek tartıştığını, bu sırada araya giren babasını bıçakladığını ve ardından eşini dışarıda öldürdüğünü belirtti. İfadesinin devamında ise pişman olduğunu ifade eden koca, eve giderek jandarmaya teslim olduğunu aktardı.

Durumun İşlenişi ve İddianame

Ahmet Emre Irmak hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Üst soya karşı silahla kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama' ve 'Eşi kasten öldürmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen bir iddianame hazırlandı ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Akıl Sağlığı Araştırması

Mahkeme heyeti, Ahmet Emre Irmak'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını araştırmak için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevki için karar verdi. Ancak hastanede yapılan incelemede Irmak'ın akli dengesi hakkında bir tanı konulamadı ve 1 ay süreyle gözetim altında tutulması gerektiği belirtildi. Bu nedenle mahkeme, ek gözlem süresi tanıyarak sanığın tutukluluğunun devamına ve raporun beklenmesine karar verdi. Duruşma, 14 Kasım tarihine ertelendi.