TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search

Samsung markası yenilikçi atılımlarıyla bilinen oldukça büyük bir markadır.  Birçok farklı üründen oluşan geniş bir yelpazede üretim yapar. Buna giyilebilir teknolojilerde dahil. Ama çıkardığı ürünlerin kimisi oldukça taktir toplarken ne yazık ki bazıları da sınıfta kalıyor.

Geçtiğimiz senelerde duyurulan Samsung Ring, ilk tanıtımında oldukça olumlu yorumlar almıştı. Ürünün Samsung cihazları el hareketleri ile kontrol etmekten, ödeme yapmaya kadar birçok özelliğe sahip olacağı konuşuluyordu. Ama zamanla bu özelliklerin birçoğunun olmayacağı bu akıllı yüzüğünde akıllı bilekliklere benzer özelliklere sahip olacağı ve elde ettiği verileri telefona aktaracağı ortaya çıktı.

Samsung'un Giyilebilir Teknolojideki Yenilikçi Adımları ve Tartışmalı Ürünleri!

Galaxy Ring

Bu durum ürünün yarattığı coşkuyu biraz düşürdü diyebiliriz. Çünkü kullanıcılar zaten halihazırda akıllı bileklerden aldıkları hizmetin aynısını almak için neden yüzüğe ihtiyaçları olduğunu sorgulamaya başladı. Bunun yanında pil ömrünün de en fazla 9 gün gideceğinin duyurulması da olumsuz tepkileri artırdı. Çünkü zaten birçok kullanıcı şarjı bu sürelerde giden akıllı bilekliklere sahipler.

10 Temmuz’da Paris’te yapılacak Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung’un Galaxy Ring ismindeki yüzüğü de tanıtması bekleniyor. Tarih yaklaştıkça da sosyal medyaya yeni haberler düşmeye devam ediyor. Son olarak gelen haberler arasında ürünün fiyatıyla ilgili dedikodular yer alıyordu ve kullanıcılar ürünün fiyatını da beğenmedi.

Fiyat Oldukça Yüksek Bulundu

Galaxy Ring adında ki akıllı yüzüğün Amerika’da 300 dolar civarında bir fiyata satışa çıkacağı konuşuluyor. Özellikleri az ve şarj süresi yüksek olmadığı için tüketici, yüzüğün bu fiyatı hak etmediğini düşünüyor. Bu da yetmezmiş gibi Samsung’un ürünü abonelik ile sunacağına dair de dedikodular var.

Çünkü ürün Samsung Food uygulaması ile birlikte çalışabilecek, kişilere beslenme tabloları çıkarabilecek, onların sağlık verilerini analiz edip kişisel diyet programları oluşturabilecek yani tam bir diyet koçu gibi çalışabilecek.

Teknoloji konusunda uzman kişiler, her ne kadar ürün oldukça gelişmiş özelliklere sahip olsa da bir akıllı saatten ayrışabilecek özelliklere sahip olmadığı için yüksek fiyat ve abonelik gibi seçeneklerle gelirse piyasada çok tutmayacağını düşünüyorlar. Ama Samsung gelişime açık bir marka olduğundan bu ürünü sınıfta kalsa da geliştirmeye devam edecek ve sonunda akıllı yüzüğü de tüketicilere sevdirecektir diye düşünüyorlar.

Editör: Şahsüver ÇITIR