USD34,25
EURO37,01
GBP44,56
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.015,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Kadın Haberleri
  3. Gelinim Mutfakta 6 Şubat: Karadeniz Nokulu Nasıl Yapılır? Tarifi

Gelinim Mutfakta 6 Şubat: Karadeniz Nokulu Nasıl Yapılır? Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2024 tarihinde Gelinim Mutfakta programında Karadeniz Nokulu yapılmasıyla, evlilik programı sevenlerin dikkatini çekti. Karadeniz’in yöresel lezzetlerinden biri olan Nokulu, daha önce denememiş olanlar için ilgi çekici bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Eğer siz de bu enfes tat hakkında bilgi sahibi değilseniz ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte size özel bir tarif! 

Haftanın başlangıcı olan 5 Şubat 2024 tarihinde başlayan yemek yarışmasında, bugün 6 Şubat Salı günü haftanın ikinci bölümüyle ekranlara gelecek. Yarışmanın başında, yarışmacı gelinler Karadeniz Nokulu yaparak haftaya enerjik bir başlangıç yaptılar. Şimdi ise gözler, günün yemeği olan Karadeniz Nokulu’na çevrildi. 6 Şubat Salı günü Gelinim Mutfakta yarışmasında, hangi yemeğin ya da tatlıyının yapılacağı merak konusu haline geldi. Bugün yarışmacı gelinler, Karadeniz Nokulu’nun sırlarını açığa çıkaracaklar. 

Karadeniz Nokulu Malzemeleri

Karadeniz Nokulu’nun malzemeleri oldukça basit ve evde kolayca bulunabilir nitelikte. İşte Karadeniz Nokulu için gereken malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un

İç harcı için ise şu malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı kuru üzüm

Karadeniz Nokulu’nun yapılışı oldukça dikkat isteyen bir süreçtir. Ancak bu tarif ile adım adım yol alacak ve muhteşem bir sonuca ulaşacaksınız. Yapım aşamasında sabırlı olmak ve malzemeleri doğru ölçülerde kullanmak büyük önem taşımaktadır. Karadeniz Nokulu’nun eşsiz lezzetini evinizde yaşamak için bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

Gelinim Mutfakta 6 Şubat: Karadeniz Nokulu Nasıl Yapılır? Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!