Rockstar Games, uzaktan çalışmanın getirdiği üretkenlik sorunlarını ortadan kaldırmak ve potansiyel GTA 6 sızıntılarını engellemek amacıyla çalışanlarını ofise geri çağırdı.

Ofise Geri Çağırılan Çalışanlar GTA 6 Sızıntısını Engelleyecek

Firma, nisan ayı itibariyle haftada 5 gün olmak üzere tam zamanlı ofis çalışmasını zorunlu kılarken, bu kararın verimlilik ve iş güvenliği açısından alındığını vurguluyor. Özellikle güvenlik faktörünün altını çizen yetkililer, olası bir GTA sızıntısı riskine karşı önlem alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Rockstar'ın bu kararının temelinde, geçmişte yaşanan sızıntıların firma üzerindeki etkileri de bulunuyor. 2022'de ortaya çıkan 90'dan fazla video ve ekran görüntüsünün internete sızması sonucunda firma yaklaşık olarak 5 milyon dolarlık bir zararla karşılaşmıştı. Bu nedenle, şirketin sıkı bir önlem alması anlaşılabilir bir tutum olarak değerlendiriliyor.

Rockstar Yayıncılık Başkanı Jenn Kolbe'ye göre, ofis içi çalışma ortamı somut faydalar sağlıyor ve bir sonraki Grand Theft Auto oyununu daha iyi hale getirmek için bu kararın doğru olduğu düşünülüyor. Ayrıca, çalışanların yüz yüze etkileşiminin, yaratıcılık ve işbirliği açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Ofis Sistemi ile GTA 6 Çıkış Tarihi Değişecek mi?

Birçok çalışanın pandemi döneminde evden çalışma konforunu tercih ettiği göz önüne alındığında, Rockstar çalışanlarının bu karardan memnun olmayacağı düşünülüyor. Geçmişteki bazı şirketlerin benzer kararlar almasıyla karşılaştırıldığında, çalışan tepkilerinin dikkate alınması önem taşıyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra, GTA 6'nın PS5 ve Xbox Series X/S için 2025 yılında çıkacağı ve oyunun kısmen kurgusal bir Miami olan Vice City'de geçeceği doğrulandı. Ayrıca, seride bir ilk olarak biri kadın olan bir çift ana karakterin rol alacağı açıklandı.

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

Rockstar Games'ın GTA 6 sızıntılarını önlemek için aldığı bu karar, hem firma içi verimliliği artırmayı hem de oyunun beklenen çıkışını korumayı amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi