İŞKUR’dan Büyük Duyuru: Sınavsız Personel Alımı Başladı! İŞKUR’dan Büyük Duyuru: Sınavsız Personel Alımı Başladı!

İnsanoğlu olarak imkansız şeyleri denemeyi ve başarmayı her zaman çok sevmişizdir. Bu bağlamda tarih yazan ve Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren pek çok insan var. Bununla birlikte, şimdiye kadar var olan en tuhaf dünya rekorlarından bazılarını kıranlar da var. Bunlara daha yakından bakalım.

En Uzun Dil Rekoru

En Uzun Dil Rekoru

Nick Stoeberl en uzun dil dünya rekorunu elinde tutuyor. Kaliforniya Monterey'den "The Lick" olarak da bilinen Nick Stoeberl, 2012'den bu yana 10,10 cm uzunluğuyla en uzun dile sahip olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'ndaki yerini koruyor.

En Esnek Cilt

En Esnek Cilt

Garry Turner, 1999'dan bu yana en esnek cilt rekorunu elinde tutuyor. Kolajenin bozulduğu, cildin gevşemesini ve aşırı hareketli eklemleri içeren bir bağ dokusu bozukluğu olan Ehlers-Danlos Sendromu adı verilen nadir bir tıbbi durum nedeniyle Britanyalı Garry Turner, derisini 50 cm'ye kadar uzatabiliyor.

En Uzun Tırnaklar

En Uzun Tırnaklar

Lee Redmond dünyadaki en uzun tırnaklara sahip. 2008 yılında dünya rekorunu kıran Amerikalı Lee Redmond'un tırnaklarını uzatması yaklaşık 30 yıl sürdü. Tırnaklarını 1979 yılında uzatmaya başlayan Amerikalının, tüm tırnaklarının uzunluğunu toplamda 28,5 metre uzunluğundadır.

En Uzun Bıyık

En Uzun Bıyık

Hindistan'ın Jaipur kentinden Ram Singh Chauhan, 14 metrelik uzunluğuyla en uzun bıyığa sahip. Bıyıkları 2010 yılında İtalya'nın Roma kentindeki İtalyan TV programı "Lo Show dei Record" setinde ölçülen Chauhan, 37 yılı aşkın süredir sakallarını kesmeyerek bu rekora ulaşmıştı.

En Uzun Bacaklar

En Uzun Bacaklar

ABD'li Maci Currin henüz 17 yaşındayken dünyanın en uzun bacaklarına sahip olma konusunda bir dünya rekoru kırdı. Sol bacağı 135,267 cm (53,255 inç), sağ bacağı ise 135,267 cm (53,255 inç) boyutundadır.

Yüksek Topuklu Ayakkabılarla Tek Ayak Üzerinde En Uzun Süre Dengede Kalma

Evet yanlış okumadınız. Aurel Bacs, 2011 yılında yüksek topuklu ayakkabılarla tek ayak üzerinde 1 saat 3 dakika 5 saniye boyunca dengede durarak dünya rekoru kırdı ve olağanüstü denge ve dayanıklılık örneği sergiledi.

Editör: Şahsüver ÇITIR