Güney Kore Ulusal Parlamentosu, bugün köpeklerin etleri için kesilmesini ve satılmasını içeren yeni bir yasayı kabul etti. Hayvan refahı için çalışan yardım kuruluşları, yasayı 'tarihi' olarak nitelendirdi. 

Güney Kore Ulusal Parlamentosu, köpeklerin etleri için kesilmesini ve satılmasını içeren yasa tasarısını bugün 208'e karşı sıfır oyla kabul etti. Bu karar, köpek eti tüketimi içeren işletmelerin kapanmasını ve köpek eti tüketim alışkanlıklarının 2027'ye kadar kademeli olarak azalmasını hedefliyor. Çıkan virüslerin halk sağlığını tehdit etmesi ve tüm dünyaya yayılması sebebiyle bu yasağın konulmuş olabileceği düşünülüyor.

Köpek Eti Yasağı Virüsü Yok Edebilir mi?

Yasa, köpek eti tüketimi içeren işletmelerin kademeli olarak kapanmasını ve 2027'ye kadar tamamen yasaklanmasını öngörüyor. Yasaya uymayanlar için ise 3 yıla kadar hapis cezası veya 23 bin dolara kadar para cezası gibi çeşitli cezalar söz konusu olabilecek. 

Humane Society International (HSI) Duyurusu

Köpek eti satılan pazar, restoran ve çiftliklerden köpekleri kurtaran Humane Society International (HSI) sivil toplum kuruluşu, yasayı "Güney Kore, hayvan refahı için çalışanları 'çok memnun eden' Ulusal Meclis'te yapılan tarihi oylamayla köpek eti endüstrisini yasakladı" açıklamasıyla duyurdu.

HSI Kore Direktörü JungAh Chae, "Bu karar tarihidir. Hayatım boyunca Güney Kore'deki zalim köpek eti endüstrisinin yasaklanacağını göreceğimi hiç düşünmezdim ama hayvanlara yönelik bu tarihi zafer, hayvanları koruma hareketimizin tutku ve kararlılığının bir kanıtıdır" dedi.

Ay Neden Kırmızı Olur? Sebebi Nedir? 2024 Ay Neden Kırmızı Olur? Sebebi Nedir? 2024

Bu kararla birlikte Güney Kore, hayvan refahı alanında önemli bir adım atarak köpek eti endüstrisini yasaklama konusunda liderlik rolü üstlenmiş oldu. Böylece insan hayatını tehdit eden virüslerle savaşmak daha da kolaylaşabilir.

Editör: Haber Merkezi