Başvuru süresi ise 5 Haziran'da sona erecektir. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 3 Bin 500 Okula Yenilikçi Sınıf Müjdesi! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 3 Bin 500 Okula Yenilikçi Sınıf Müjdesi!

Başvuru süresinin 5 Haziran'da sona ereceği DGS, yükseköğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen mezunlar için önemli bir fırsattır. Sınava başvuracak olan adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekleri 2023-DGS Kılavuzu'nda sınava ilişkin detaylı bilgileri bulabilirler. Bu kılavuzda, sınavın formatı, içeriği, sınav takvimi, başvuru koşulları, giriş belgesi gibi konular hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Sonuç olarak, meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan adaylar, lisans öğrenimine dikey geçiş yapmak için 16 Temmuz'da düzenlenecek DGS sınavına katılabilirler. Başvuruları ise 5 Haziran'a kadar ÖSYM başvuru merkezleri veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresi veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirler.