Halınıza dökülen kahveyi, hala ıslakken temiz bir bezle silerek tedavi etmek en iyisidir. Daha sonra kalan lekeleri gerektiği gibi temizleyin. Ancak yoğun programınız nedeniyle lekeyi temizlemeyi daha sonraya ertelemeniz gerekebilir. Geçen hafta kahvenizi döktüyseniz ve şimdi halınızdaki eski kahve lekesini nasıl çıkaracağınızı bulmaya çalışıyorsanız umduğunuz sonuçlar için Asayiş Haber ekibi olarak sizler için hazırladığımız haberimizdeki bu dört adımı izleyin.

Lekeyi hafifçe ıslatın

Kuru kahve lekesini gevşetmek için ılık suyla ıslatın. Ardından, rengin çevredeki elyaflara sızmasını önlemek için alanı kuru beyaz bir bezle lekenin kenarlarından başlayıp içeriye doğru hareket ettirerek kurulayın. Halıdan kumaşınıza artık kahve akmayana kadar lekeyi ıslatmaya ve kurutmaya devam edin.

ŞOK Marketten Gençlere Müjde! Bu Hafta Genç Odası Takımı Sadece 11.499 TL ŞOK Marketten Gençlere Müjde! Bu Hafta Genç Odası Takımı Sadece 11.499 TL

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Temizlenir

Kendi temizleyicinizi yapın

Evinizde bulunan malzemeleri kullanarak halılardaki kahve lekelerini pahalı ticari ürünlerde olduğu kadar başarılı bir şekilde çıkarabilirsiniz. Etkili bir ev yapımı kahve lekesi çıkarıcı, bir çorba kaşığı sıvı bulaşık sabunu, bir çorba kaşığı beyaz sirke ve iki bardak ılık sudan oluşur. Bunları bir kasede birleştirin ve solüsyonu bir kaşıkla karıştırın.

Temizleyiciyi uygulayın

Temizleyicinize batırdığınız temiz bir bezle lekenin kenarlarından başlayarak içeriye doğru temizlemeye başlayın. Gerektiğinde bezi tekrar kaseye batırın. Lekeyi halı liflerinden çıkarmak için kuru bir havluyla lekeyi kurulayın. Kahve lekeniz biraz inatçı bir lekeyse bir kapak dolusu çamaşır deterjanı ile bir bardak ılık suyu yeni bir tabakta birleştirin. Çözeltiyi iyice karıştırın. Yeni bir bez kullanarak kahvenin telvelerinin bıraktığı lekeleri kırmaya yardımcı olmak için bu temizleme solüsyonunu eski kahve lekesinin üzerine sürün.

Halıyı durulayın

Sıra geldi soğuk su ile halıyı durulamaya. Bir havluyla halının üstündeki mümkün olduğu kadar fazla sıvıyı alın ve halının geri kalanının havayla kurumasını bekleyin. Leke tamamen kuruyana kadar bu bölgede yürümekten kaçının.

Editör: Şahsüver ÇITIR