Depremin hemen ardından, Hatay şimdi de aşırı yağışların etkisi altında. Yağışlar, su baskınlarına, mezarlık duvarının çökmesine ve heyelanlara neden olarak, Samandağ-Arsuz sahil yolunu ulaşıma kapattı. 6 Şubat depreminin ardından devam eden depremler ve Hatay’da arkası kesilmeyen yağışlar sebebiyle Hatay halkı sosyal hayatlarında ciddi sorunlar yaşıyor. Yetkililerden afetlerle ilgili bir çıklama ve önlem uygulamaları beklenirken, henüz resmi bir açıklama ve yapılan bir uygulama görülemiyor.

Hatay Aşırı Yağışlar Sebebiyle Altyapıyı Kaybetti!

Hatay il genelinde Meteoroloji'nin yağışlı hava uyarısının ardından, geçtiğimiz gün gece saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, özellikle Samandağ ilçesinde tarım arazilerini su altında bıraktı. Dağlık bölgelerde ise yağışlar adeta şelalelere dönüşerek etkisini gösterdi. Bu doğal felakete karşı Samandağ Kaymakamı Emre Dündar ve Koordinatör Kaymakam İbrahim Ergin, sahada yürütülen çalışmalara bizzat katılarak ekiplere destek verdi. 

Antakya Cami Enkaz Olmuştu Yeniden Canlanacak! Antakya Cami Enkaz Olmuştu Yeniden Canlanacak!

Mezarlık Duvarı Çöktü, Sahil Yolu Ulaşıma Kapandı

Samandağ ilçe merkezinde, yağışlı hava koşullarının etkisiyle mezarlık duvarı çöktü, bu da bölgedeki olumsuz etkilerden biriydi. Ancak, en dikkat çekici durum Samandağ-Arsuz sahil yolunun yaşanan heyelan nedeniyle ulaşıma kapanması oldu. Yolun kapanmasıyla birlikte, bölgede ulaşım sorunları ortaya çıktı ve yetkililer, yolun en kısa sürede açılması için çalışmalara başladı.

Hafta Sonu İçin Uyarılar Devam Ediyor

Yağışlı hava koşullarının önümüzdeki hafta sonunda da etkili olması bekleniyor. Bölgedeki yetkililer, halkı olası su baskınları ve heyelanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Hatay, 6 Şubat depreminin ardından yaşadığı ikinci doğal felaketle zor bir süreçten geçerken, yetkililerin koordineli çabaları ve halkın dikkati, olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için önem taşıyor.