HDP, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. Bu karar sonrasında Kandil'den CHP ile birlik ve beraberlik mesajları gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu ise tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için özgürlük vaadinde bulundu.


Pervin Buldan'ın Açıklamaları

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İzmit'te yaptığı bir mitingde tutuklu HDP'lilere değindi. Buldan, tüm HDP'lilerin seçimden sonra serbest kalacağını söyledi. Buldan ayrıca, "Sana inat çıkacaklar, sen sandıkta kalacaksın." ifadelerini kullandı.


HDP'nin Tutuklu Üyeleri

HDP'nin tutuklu bulunan üyeleri arasında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve diğer birçok isim yer alıyor. Bu isimlerin serbest bırakılması için HDP çeşitli açıklamalar ve girişimlerde bulunuyor.

Gizemli Geçmiş: Müsavat Dervişoğlu ve MİT İlişkisi Gerçek Mi? Gizemli Geçmiş: Müsavat Dervişoğlu ve MİT İlişkisi Gerçek Mi?


Terörle Mücadele ve Özgürlük Arayışı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gibi talepler, Türkiye'nin terörle mücadelesi açısından da önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu durum, özgürlük arayışının da sınırlarını zorlamaktadır. Terörle mücadelenin yanı sıra, demokratik hak ve özgürlüklerin korunması da önemlidir ve denge sağlanması gerekmektedir.