Türk sinemasının usta ismi Hikmet Taşdemir, kötü adam rolleriyle hafızalara kazınmış bir oyuncuydu. 2 Şubat 1940'ta Erzurum'da doğan Taşdemir, genç yaşta tiyatro topluluklarına katıldı. Askeri okul sınavlarını kazanmasına rağmen, bu yolu terk ederek bir fabrikada çalışmaya başladı. Yılmaz Güney ile tanıştıktan sonra "Umutsuzlar" filmiyle sinemaya adım atan Taşdemir, 130'dan fazla filmde yer aldı. Korkusuz Korkak, Umudumuz Şaban, Tatar Ramazan ve Dünyayı Kurtaran Adam gibi unutulmaz filmlerdeki rolleriyle tanındı.

Hikmet Taşdemir Neden Öldü?

Türk sinemasının kötü adamı olarak bilinen Hikmet Taşdemir, 82 yaşında Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Taşdemir'in hastalığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Hikmet Taşdemir

26 Temmuz BİM Kataloğunda Şaşırtan Fırsat: Kumtel Kule Tipi Vantilatör 999 TL! 26 Temmuz BİM Kataloğunda Şaşırtan Fırsat: Kumtel Kule Tipi Vantilatör 999 TL!

Taşdemir, Türk sineması oyuncularına yapılan vefasızlık hakkında eleştirilerde bulunmuş, "Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben" ifadeleriyle unutulmuş isimlere dikkat çekmiştir. Özel hayatında da zorluklar yaşayan Taşdemir, 56 yıllık eşi Rafiye Taşdemir'i kaybettikten sonra oğlu tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutulmuştu.

Hikmet Taşdemir'in Rol Aldığı Diziler ve Filmler

Hikmet Taşdemir, Leyla ile Mecnun, Ezo Gelin, Rabia, Battal Gazi'nin Oğlu, Batsın Bu Dünya, Dünyayı Kurtaran Adam, Tatar Ramazan, Polis, Kurt Kapanı, Beşinci Boyut ve Arka Sokaklar gibi birçok dizide ve filmde rol almıştır. Taşdemir, Silivri'de yaşamını yitirdiği sırada Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi görmekteydi.

Hikmet Taşdemir'in vefatı, Türk sineması için büyük bir kayıp olarak kabul edilmekte ve sanat dünyası tarafından derin bir üzüntüyle karşılanmaktadır. Taşdemir'in yaşamı ve sanatı, Türk sinemasının altın sayfalarında ölümsüz bir yer edinmiştir.

Editör: Şahsüver ÇITIR