Sağlık Bakanlığı İller Arası Tayin 2024 Yer Değiştirme Listesi Sonuçları Sağlık Bakanlığı İller Arası Tayin 2024 Yer Değiştirme Listesi Sonuçları

Bilgisayar oyunlarında kullanılan hileler, oyunu daha kolay hale getirmek için ve oyuncunun elini güçlendirmek için oyun yazılımına müdahale eden ufak programlar ya da kod parçalarıdır. Yıllardır tek oyunculu, hikayeli oyunlarda kullanılan bu ufak müdahaleler aslında kimseyi rahatsız etmiyordu. Ama çok oyunculu, rekabetçi oyunlarda kullanılması büyük bir sorun haline gelmesine sebep oldu.

Hem Oyuncular Hem de Firmalar Rahatsız

Normalde masum diyebileceğimiz hilelerin rekabetçi oyunlara gelmesi onları masumluk sınırlarının dışına taşıdı. Çünkü rekabetçi oyunlarda oyuncular belirli bir harita üzerinde birbirilerini yenmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir oyuncu daha iyi silah bulup, daha hızlı davranıp, rakibine üstün gelmek için haritayı ezberlemeye çalışırken, hile kullanan oyuncu hiç zorlanmadan en iyi silahlardan birini alıp duvarların arkasından rakip oyuncuları görerek onlara üstün geliyor.

Bu durum oyuncular için can sıkıcı oluyor. Eğer oyun yapımcısı firma hızlıca hile yapan kişileri uzaklaştırıp bu hileleri önleyecek atılımlar yapamazsa oyuncular daha fazla bu oyunları oynamayıp ya iade ediyorlar ya da bir köşeye atıyorlar. Tabi bu durumda yıllarca o oyunu yapmak için uğraşmış olan firmaya maddi olarak zarar veriyor.

Destiny isimli hem oyunculara hem de bilgisayara karşı oynanabilen oyunun yapımcısı Bungie, yıllardır hilecilere karşı mücadele eden bir firma. Çıkardıkları Destiny isimli oyun bir grup oyuncu tarafından sevilirken, bir grup oyuncu tarafındansa eleştiriliyor. Firmada elinde ki oyuncu sayısını koruyabilmek ve onları da hilecilere kaptırmamak için elinden geleni yapıyor.

Firma geçtiğimiz senelerde onların başını oldukça ağrıtan LaviCheats isimli firma ile hukuk mücadelesine girmişti. Sonunda uzlaşmayı kabul eden firma Bungie ’ye 6 milyon dolarlık bir tazminat ödemeyi kabul etmişti. Bu senede firma Phoneix Digital ile hukuk mücadelesine girdi ve uzlaşı sağlanamayınca iki firma davalık oldu. Davayı kazanan Bungie firması 63.000 dolar tazminat almaya hak kazandı. Fakat Phoneix isimli firmanın davayı temyize götüreceği ve bu işin peşini bırakmayacağı konuşuluyor.  

Editör: Şahsüver ÇITIR