Antik havuzun su sıcaklığı sabit olarak 36 derecedir. Bunun yanı sıra, havuzun şifalı olduğuna inanılan birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Yapılan araştırmalara göre, içerisinde bulunan mineraller ve radyoaktif elementler nedeniyle havuz suyu, özellikle romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları, kadın hastalıkları, sinirsel rahatsızlıklar ve tümörlere iyi geldiği düşünülüyor.

KLEOPATRA ETKİSİ

Antik havuzun diğer bir özelliği ise, Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın burada yüzdüğüne dair rivayetlerdir. Kleopatra'nın burada yüzmesinin güzelliğine güzellik kattığı söyleniyor. Havuzun içerisindeki suyun cildi yumuşattığı ve gençleştirdiği düşünülüyor.

Eurovision 2024 Nereden İzlenir? (Canlı ve Tekrar İzle) Eurovision 2024 Nereden İzlenir? (Canlı ve Tekrar İzle)

HZ. MERYEM'İN İYİLEŞTİRDİĞİ GÖZ

Antik havuzun diğer bir ilginç öyküsü ise, Hz. Meryem'in rahatsız olan gözünü iyileştirdiği rivayetidir. Bu nedenle havuz, birçok kişi tarafından ziyaret edilerek göz rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülen suyu ile tanınmaktadır.

PAMUKKALE'NİN TURİZMDEKİ ÖNEMİ

Pamukkale, turizm açısından oldukça önemli bir bölge olarak kabul ediliyor. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Pamukkale, beyaz travertenleri, antik kenti ve termal havuzu ile ön plana çıkıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale, Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biridir.

HAVUZA YOĞUN İLGİ

Pamukkale'ye gelen turistler, antik termal havuza girmeden bölgeden ayrılmıyor. Başta yabancı turistler olmak üzere turistler, antik havuzun şifalı suyunda yüzme deneyimini yaşamak istiyor. Antik havuza yılın ilk 6 ayında yaklaşık 60 bin kişi girdiği biliniyor.

İLGİNÇ TURİST HİKAYELERİ

Havuzun Kleopatra etkisi ve Hz. Meryem'in iyileştirdiği göz hikayesi, turistler arasında popüler hikayeler arasında yer alıyor. Turistler, antik havuzun tarihi ve şifalı suyu hakkında bilgi alarak burada unutulmaz anılar biriktiriyorlar.