İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971'de İstanbul'da doğan bir tarihçi, bürokrat ve diplomat. Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kalın, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Malezya'da İslam düşüncesi ve felsefe alanında yüksek lisans yaptı. ABD'de George Washington Üniversitesi'nde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe doktorası yaptı.

İBRAHİM KALIN'IN SİYASİ KARİYERİ

İbrahim Kalın, 2009 yılında dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Aynı zamanda Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü oldu. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi. 2014 yılında büyükelçi sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sözcülüğüne atandı. 2018 yılından itibaren cumhurbaşkanlığı güvenlik ve dış politikalar kurulu başkan vekilliği ile cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerini de yürütmektedir.

A101 Karavan Fiyatları Güncel 2024 Mayıs A101 Karavan Fiyatları Güncel 2024 Mayıs

İBRAHİM KALIN'IN HAYATI

İbrahim Kalın, evli ve üç çocuk babasıdır. Alanya Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'ne girdi. Malezya'da yüksek lisans yaparken fotoğrafçılıkla ilgilendi ve bir müzik grubunda bağlama çaldı, ney üfledi. Fransa'da dil eğitimi aldı ve Kanada, İngiltere, İsviçre, Ürdün, İran, Pakistan, İsrail, Bosna, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelere seyahat etti. Toshihiko Izutsu'nun "İslam'da Varlık Düşüncesi" ve Mulay El-Arabi Ed-Darkavi'nin "Bir Mürşidin Mektupları" adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. "İslam ve Batı" adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü'nü kazandı. 2020 yılında profesör unvanını aldı.