2011 yılında program çıkışı silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses, başından vurularak ağır yaralanmıştı. Uzun bir tedavi sonucu hayatına devam eden İbrahim Tatlıses’in uluslarası tanınan bir sanatçı olması Türkiye için bir değeri gösterirken ünlü sanatçının göz önünde olması da yüksek koruma ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Yeniden hayata dönen İbrahim Tatlıses’in ilerleyen yaşına rağmen televizyon hayatına devam etmesi hayranlarını sevindirirken, Tatlıses’in yeniden ekranlarda olması hakkında bir saldırı planlanıp planlanmadığını düşündürüyor.

İstanbul Kağıthane'de bulunan Tatlıses Prodüksiyon şirketine tarihinde yapılan bir telefon araması, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in hayatına gölge düşürdü.

Iğdır İl Emniyet Müdürü Sakız Çiğneyen Komutan Olayı! Iğdır İl Emniyet Müdürü Sakız Çiğneyen Komutan Olayı!

Tatlıses'e Tehdit Şoku: “Yemin Olsun Ben Bu Kanı Dökeceğim”

53 yaşındaki Ercan Y., İbrahim Tatlıses'e yazdığı şiirleri iletmek amacıyla şirketi aradı. Ancak şirket çalışanları, sanatçının İzmir'de olduğunu ve bir restorantı araması gerektiğini ifade etti. Olay, bu noktadan sonra karanlık bir hal aldı. Ercan Y., şirket çalışanına yönelik, "Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim" şeklinde tehditler savurdu.

Şirket çalışanı, aldığı tehditlerin ardından durumu ünlü şarkıcının avukatlarına iletti. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, şüphelinin Ercan Y. olduğu belirlendi. Ancak mahkemede Ercan Y., tehdit suçlamalarını reddederek İbrahim Tatlıses'e yazdığı şiirleri iletmeye çalıştığını savundu. Şair, mahkemede, "Tehdit değil, kendi yazdığım şiirimden bir parça" diyerek beraat talep etti. 

Mahkeme Arama Yapan Kişiye Beraat Verdi!

Yapılan yargılama sonucunda duruşma savcısı, Ercan Y.'nin söz konusu sözlerinin yazdığı şiire ait olduğunu belirterek tehdit ya da hakaret suçuna dair yeterli delil bulunmadığını ifade etti. Mahkeme de Ercan Y.'yi beraat ettirdi.

Savcılığın incelemesi sonucunda, tehdit olarak algılanan "Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim" cümlesinin Ercan Y.'nin yazdığı şiirin bir parçası olduğu ortaya çıktı. Sanık, başka sanatçılara da şiirini okuduğunu iddia etti.

İbrahim Tatlıses'e hayranlıkla yazılan bir şiirin, yanlış anlamalarla nasıl tehdit olarak algılanabileceği bir kez daha tartışma yaratıyor. Mahkeme kararıyla son bulan bu olay, ünlü sanatçının hayranları ve kamuoyu tarafından merakla takip edildi.

Editör: Haber Merkezi