Asus Rog Ally, Steam Deck gibi güçlü el konsollarına rakip olarak önümüzde ki hafta Zotac Zone ve Legion Go Lite adında iki farklı konsol duyurulacak. Konsolların bazı eksik yönleri olsa da ikisinin de güçlü bileşenlerle donatıldığını ve Microsoft tabanlı işletim sistemleri sayesinde geniş bir oyuncu kitlesine hitap edeceğini söyleyebiliriz.

İki Konsolda Üstün Özelliklere Sahip

Asus Rog Ally, Steam Deck Gibi Güçlü El Konsolları

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

İlerleyen günlerde tanıtılacak olan Zotac Zone hakkında henüz sızıntı bilgilerden başka sosyal medyada bilgi yok. Yılların ekran kartı üreticisi olan Zotac firmasının ürünü hakkında çıkan dedikodulara göre ürün gücünü AMD bileşenlerinden alacak. İçinde AMD Ryzen 7 8840U işlemci, AMD Radeon 780M ekran kartı, 16 GB RAM bulunacak.

Bellek kapasitesinin 512 GB olacağı söylenen ürünün üzerine 7 inç boyutlarında, 120 Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekran olacak. Ağırlığı 1 kiloya yakın olan ürünün eksi diyebileceğiniz yönü ise 400 mAh civarında olacak bataryası diyebiliriz. Uzmanlar bu kadar güçlü bir üründe bu batarya kapasitesinin oldukça yetersiz kalacağını belirtiyorlar. 

Legion Go Lite isimli ürüne gelirsek, oyun konsolu piyasasını yakından takip edenler zaten bu ürünün Lite olmayan versiyonunu daha önce duymuşlardır. Yeni çıkacak olan model eskisinin biraz daha hafif ve bileşenleri değiştirilmiş versiyonu olacak.

Bu versiyonda 8.8 inçlik QHD+ ekran bulunuyor. AMD Ryzen Zİ işlemciye ve AMD RNDA ekran kartına sahip üründe 16 GB RAM kapasitesi bulunacak. 408 mAh civarında pil kapasitesine sahip ürünün kontrolcülerinin ise çıkarılabilir olacağı belirtiliyor.

Lenovo’nun çıkaracağı bu yeni konsolla birlikte kendi ekosistemini oluşturmak istediği de sosyal medyada dönen haberler arasında yer alıyor. Firmanın hali hazırda Legion Glasses isminde büyük bir ekran deneyimi yaşatmak için tasarlanmış gözlükleri ve ses kalitesi üst noktalarda olan kulaklıkları mevcut. Firma el konsollarını bu ürünlerle birleştirerek geniş bir ekosistem oluşturmayı ve oyuncuların deneyimini daha da üst noktalara çıkarmayı hedefliyor.  

Editör: Şahsüver ÇITIR