İkinci el bir araba satın aldıysanız veya kendi kullanılmış aracınızı sattıysanız, arabanıza fiyat koyarken dikkate almanız gereken birkaç nokta olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Marka, model ve yılın aracınızın değerini belirleyen çok önemli üç faktör olduğu inkar edilemez ancak en az onlar kadar önemli olan başka birçok faktör var. Bundan sonra aracınızı satarken, bu işlemden en iyi şekilde yararlanmak için otomobilin piyasa değerini ve aracınıza nasıl değer biçeceğinizi bilmek önemlidir. Detaylı bilgileri sizlere sunuyoruz.

Marka Ve Model

Arabanın markası ve modeli piyasa değerini belirlemek için önemlidir. Satılık herhangi bir kullanılmış arabanın üreticisinin kim olduğu önemli bir detaydır çünkü marka imajına ve üretim ortamına bağlı olarak arabanın değerini önemli ölçüde etkilemektedir. Otomobilin motor durumu ve segmenti de satış fiyatını değiştiren diğer unsurlardır.

Ikinci El Araç Tavan Fiyat 1

Arabanin Dış Durumu

Hiç şüphesiz ikinci el araba alırken herkes mümkün olan en iyi arabayı almaya çalışır. Bu nedenle, doğal aşınma ve yıpranma dışında, aracınızın dış kısmında büyük çizikler, göçükler veya tamamen görünür herhangi bir hasar olmadığından emin olmanız gerekir. Ayrıca aracınızın özellikle kaporta alt kısmında pas olmamalıdır.

Arabanin İçi

Arabanızın iç kısmının korunması aynı zamanda arabanın piyasa değerini de büyük ölçüde etkiler. Koltuklar ve kilimler temiz, hasarsız ve hoş kokulu olmalıdır. Aracın iç kısmı deri ile işlenmişse, derinin çatlamaları ve yırtılmaları varsa bakımının yapılması gerekir. Son olarak, elektronik aksamın tamamı mükemmel çalışıyor olmalıdır. Tam tersi durumda aracınız çok fazla değer kaybedecektir.

Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla! Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla!

Arabanin Kilometresi

Aracın piyasa değeri, kilometresinden dolayı önemli ölçüde etkilenebilir. Daha önce de belirtildiği gibi aracın piyasa değeri, kilometresinden dolayı önemli ölçüde etkilenebilir. Kilometre yardımıyla aracın çok mu az mı kullanıldığına karar verilebilir ve bu da aracın alım satım değerini doğrudan etkiler.

Sahip Sayısı

İkinci el araba piyasasında alım konusunda yapılacak en iyi şey, bir aracı ilk sahibinden satın almaktır. Bunun nedeni, aracın ne kadar çok başkalarının eline geçmesiyle değişeninin çok olmasının doğru orantılı olmasıdır. Yani aracın ilk sahibiyseniz bu durumda aracınız diğer benzerlerinden daha değerli olabilir ve ona göre bir fiyat belirleyebilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR