İlay Aksoy, gündemin merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Peki İlay Aksoy kimdir, ne zaman ve nerede doğdu. Mesleği nedir?

İlay Aksoy, 16 Aralık 1969 tarihinde Lefkoşa'da dünyaya geldi. Üniversite hayatında, 1990 senesinde East Sydney Technical College'da Moda Tekstil Bölümünü bitirdi. Bununla beraber ardından meslek hayatına Turkish Daily News İstanbul bürosunda tercüman olarak başladı. Çocuk hakları ve özellikle istismar konularında sivil toplum çalışmaları yapan Aksoy, Güvenli Eller Platformu'nun kurucusu olarak önemli projelere imza attı. Aynı zamanda, göç ve sığınmacı sorunları üzerine çalışmalar yürüten S Kuşağı Platformu'nun da kurucusu oldu.

İlkay Aksoy Hangi Çalışmalarda Yer Aldı?

İlay Aksoy Kimdir

Sosyal politikalar ve göç alanındaki çalışmaları ile tanınan Aksoy, bu alanlarda yaptığı çalışmalarla geniş bir kesimin takdirini toplayan isim oldu. Geniş çaplı çalışmaları ile bilinen Aksoy, siyasi geçmişi ile de tanınan bir isim olarak öne çıkıyor.

İŞKUR’dan Büyük Duyuru: Sınavsız Personel Alımı Başladı! İŞKUR’dan Büyük Duyuru: Sınavsız Personel Alımı Başladı!

İlay Aksoy, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 2. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise İYİ Parti İstanbul Fatih Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. Daha sonra İYİ Parti'den ayrılarak Demokrat Parti'ye katılan Aksoy, burada Göç Politikaları Başkanı görevini üstlendi.

Aksoy, Suriye Ziyaretleriyle Dikkat Çekti

Temmuz 2023'te gerçekleştirdiği Suriye ziyaretiyle dikkatleri üzerine çeken Aksoy, sosyal politikalar ve göç alanındaki çalışmalarıyla tanınırlığını artırdı. Göçmen ve sığınmacı hakları konusundaki çalışmalarıyla bilinen Aksoy, siyasi kariyerinde de önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Evli ve 2 çocuk annesi olan İlay Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Avustralya vatandaşıdır. Aksoy, üç ülkenin vatandaşı olarak geniş bir perspektif sunmakla beraber Göç politikaları ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları ile tanınıyor. Aksoy, siyasi ve sivil toplum alanlarında aktif rol oynamaya devam etmektedir.

Editör: Şahsüver ÇITIR