Provokatörlerin taşlı saldırısı sonucu yaralanan Tülay Gıcırkan, Burak Değer ve Talip Bingöl aile fertleriyle birlikte Kahvaltılı buluşmada hazır bulundular. İmamoğlu, saldırı gününün görüntülerini izleyerek yaralıların durumunu kontrol etti.  Ekrem İmamoğlu, yaralılara yeniden geçmiş olsun dileklerini iletti ve sözlerine "hiç yakışmayan bir işti" diye ekledi. Saldırıda yaralanan Talip Bingöl, duygularını “Otobüsün üzerinde o taşlar size geldi ya, öyle benim zoruma gitti. İçimden kan gitti Başkanım” şeklinde ifade etti. Bingöl'e yanıt veren İmamoğlu, “Güzel kalbinle var ol. Bu olan işin ne Erzurum'la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla. Böyle kışkırtılan, tabiri caizse azmettirilen bir insan grubunun yaptığı bir ayıptır. Acı bir şey, ama yapacak bir şey yok. Allah beterinden korudu o gün” dedi.

SALDIRIYI KINADI

Saldırıda yaralanan Tülay Gıcırkan ise Erzurumlu Alvarlı Efe’nin “Allah’a emanet olsun Erzurum” sözünden alıntı yapıp yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İmamoğlu'nun mitinge katılan vatandaşlara saldırganlara yanıt vermemeleri yönündeki çağrısının değerli olduğunu belirtti. İmamoğlu da yaralılara hitaben “Bir arada yaşıyoruz. Bak işte geldik burada, Rize'deyiz. İstanbul'dayız. Allah'a şükür. Neyse. Allah korudu. Allah, beterinden korusun diyeceğim” ifadelerini kullandı.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI İLE TANIŞTI

Ekrem İmamoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile tanıştıklarını belirtti. Ancak kendisinin ziyaret etmek istemesine rağmen Sekmen'in geri dönüş yapmadığını belirterek "Bunlar bir korkuyla yapıyorlar siyaseti. Yukarıdan izin alacak ki, Ekrem'le görüşebilsinler. Öyle bir durumdalar yani, açık ve net” dedi.

Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği! Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği!

ERZURUM’A ZİYARET SÖZÜ

Yaralıların talebi üzerine Erzurum'a ziyaret etmek istediğini belirten İmamoğlu, “Geleceğim. 15 Mayıs’tan sonra, ilk ziyaretlerimden birini Erzurum’a yapacağım” şeklinde konuştu.

SİYASET HIRSLARI İNSANLARIN SUÇUDUR

Yaptıkları kötülüğe rağmen Erzurumluların İmamoğlu'na gösterdiği yakınlık dikkat çekti. İmamoğlu da “Tekrar söylüyorum: Erzurum bizim hısımımız, akrabamız.