Bu nedenle kök hücre tedavileri modern tıpta önemli bir ilerleme olarak kabul edilmektedir. Bu kök hücreler genellikle plasenta dokusu, göbek kordon kanı ve Wharton jeli gibi kaynaklardan elde edilmektedir. Bu kaynaklar genellikle doğum sonrası atılırlar laboratuvarlar bu tür kaynakları satın alabilirler.

Neler Yapılmalı?

Kök hücre tedavileri şu anda sınırlı bir kesim için kullanılabilir ve FDA onayı olmadan veya onay alınmadan kullanılmamalıdır. Hücre tedavileri alanında yakın gelecekte yeni gelişmeler beklenmektedir. Ünlü doktor sağlıklı bir yaşam tarzının yaşam süresini uzatabileceğini belirtiyor ve özellikle Akdeniz diyeti uygulamasının düzenli egzersiz yapmayı ve sigara içmeyi bırakmanın yaşam süresini uzatan faktörler olduğunu ifade ediyor. Haftada en az 150 ila 300 dakika yani haftada beş gün orta yoğunlukta egzersiz yapılması önerilmekte ve bu şekilde yaşam süresinin uzatılabileceği vurgulanmaktadır. İşlenmiş gıdaların tüketiminin kolon kanseri riskini artırabileceğine dikkat çekilmektedir.

Reaktif tıptan Kök Hücreye Geçilecek

Doktor gelecekte insanların 120 hatta 150 yıla kadar yaşayabileceğini ve bu süre boyunca aktif bir sosyal hayat sürdürebileceğini öngörmektedir. Reaktif tıptan özellikle kök hücre tedavilerini içeren rejeneratif tıbba doğru yaşanan bu geçiş sağlık alanında önemli bir potansiyele işaret etmektedir. Kök hücre tedavileri FDA onayı olmasa da gelecekte tıbbın bir parçası olabilir ve vücuttaki hasarı onararak yaşam süresini uzatabilir hatta yaşlanma süreçlerini yavaşlatabilir.

Alkarısı Gerçek mi? 2024 Alkarısı Gerçek mi? 2024

Kolajeni Arttırın

Kök hücreler yüzeysel cilt hasarını onarabilir ve yüzdeki kolajeni yeniden üretebilirler. Bu nedenle kök hücre enjeksiyonları uygulandığı bireylerin daha genç görünmelerine yardımcı olabilirler. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek yüksek tansiyon yüksek kolesterol diyabet gibi risk faktörlerini azaltmak kardiyovasküler ölümleri büyük ölçüde azaltabilir ve yaşam süresini uzatabilir. Bu sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleriyle mümkün olan bir şeydir. İnsanlar tarih boyunca uzun yaşamanın yollarını aramışlardır ve bu konuda umut verici gelişmeler yaşanmaktadır. Önümüzdeki yıllarda sağlıklı bir yaşamı sürdürmek ve yaşam süresini uzatmak için daha fazla çalışma ve gelişme olacağına inanılmaktadır.