Kullanıcılarına konforlu ve basit bir teknoloji deneyimi yaşatmak isteyen Apple, işletim sistemini de sık sık güncelleyerek çağa ayak uydurmayı başarıyor. Önümüzde ki günlerde Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansında kendi işletim sistemi olan İOS’a gelecek yeni güncellemeleri tanıtacak firma şimdiden kullanıcılarını heyecanlandırdı.

Konferans henüz gerçekleşmese de gelecek olan İOS 18 güncellemesi ile ilgili sızıntı haberler sosyal medyaya düşmeye başladı. Gelen haberlere baktığımızda Apple’ın yapay zekâ konusuna oldukça önem verdiği görülüyor. Bunun yanında firmanın bir değişikliğe giderek kullanıcılara cihazlarını daha fazla kişiselleştirme imkânı sunacağı da görülüyor. 

Yapay Zekâ Yeni ve İlginç Özelliklere Sahip

İos 18 Dolu Dolu Geliyor, Yeni Özellikler Neler

Apple kullanıcıları uzun zamandır Siri adında bir asistana sahipler. Çıktığı dönemde bile ilgi çekici özelliklere sahip olan Siri, alacağı güncellemelerle artık kullanıcılarla daha fazla etkileşime girebilecek. İstenirse kullanıcıya gelen bildirimler, yazılar hakkında özet geçebilecek, notları klasörler arasında taşıyıp, mailleri silebilecek. Bunun yanında firmanın Open IA gibi bağımsız yapay zekâ modellerini de telefonlarına entegre edebilmek için bazı görüşmeler yaptığı biliniyor.

Siri dışında da kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştıracak bazı gelişmiş özellikler İOS 18 ile birlikte telefonlarda yerini alacak. Örneğin Apple Music artık kullanıcıların dinledikleri müzikleri daha iyi analiz edip daha alakalı listeler çıkaracak. Kod yazan kişilerin kullandığı XCode uygulaması yazılan kodları tamamlama önerileri sunacak. Telefona daha etkin bir kelime tamamlama iyileştirmesi gelecek.   

Bu özelliklerin dışında yeni güncelleme ile telefona RCS mesajlaşma desteği geleceği söyleniyor. Bu sayede Apple kullanıcıları Android kullanıcıları ile daha rahat iletişim kuracak. Her iki tarafta birbirlerine kolayca yüksek boyutlu fotoğraflar ve videolar atabilecek, aralarında grup mesajlaşmaları başlatabilecek, konum paylaşabilecekler.

Apple’ın ana ekrana da büyük bir güncelleme getireceği konuşuluyor. Bu değişiklikle artık kullanıcılar simgelerin yerlerinde değişiklik yapabilecek. Uygulama renklerinin de artık özelleştirilebilir olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni emojilerde gelecek.

Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD) Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD)

Bu yeni güncellemeyi alacak modeller ise şu şekilde;

-        İphone 11 ve üzeri bütün modeller

-        İphone XS, İphone XS Max

-        İphone SE ikinci ve üçüncü nesil

-        İphone XR

Editör: Şahsüver ÇITIR