Dünyanın öncü markalarından olan Apple, geçtiğimiz haftalarda mevcut bulunan IOS güncellemesinde yaşanan bazı aksaklıklar sebebiyle IOS 17.4 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme ile birlikte IOS kullanıcılarına bazı yeni özellikler sunulmuştu.

Yeniliklerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Apple Şirketi, bugün yine bazı hataları ortadan kaldırabilmek, revize edebilmek ve bununla birlikte birkaç yeni özelliği kullanıcılarının avantajına sunabilmek adına iOS 17.5 güncellemesini getirdi. Söz konusu güncellemenin bazı deformeleri revize edebilmenin yanı sıra dikkat çeken yönü, yıllar öncesine kayıtlı görsellerin yeniden erişilebilir özelliğe kavuşması oldu.

Yıllar Önce Telefonunuzdan Silinen Eski Fotoğraflar Geri Geliyor!..

Iphone 17'De Neler Değişiyor 22

Apple'ın geliştirdiği bu yeni güncelleme sürümü sayesinde iPhone kullanıcılarının bir şekilde silinen, kaybolan ve erişimi artık mümkün olmayan fotoğraflarını cihazlarına yeniden yükleyebilmesi mümkün olacak. Ancak burada güncelleme ile birlikte gelen bu yeni özelliğin bir yandan avantajı hissediliyor olsa da bir yandan kullanıcıların gizlilik endişeleri akıllarda soru işareti…

Bu gizlilik endişelerinin en büyük nedeni ise cihazlara yeniden yüklenebilecek olan fotoğrafların yıllar öncesine ait oluşundan ileri gelmektedir.

Öte yandan silinen fotoğrafları hafızaya geri yükleme seçeneği olarak karşımıza çıkan bu yenilik, şimdiden birçok iPhone kullanıcısını memnun etmeyi başardı.

İPhone Sahipleri Eski Fotoğraflarını Geri Yüklemek İçin Ne Yapacak?

Iphone 16 Yeni 8

Hepimizin bildiği üzere teknolojik cihazlar, bu cihazların alt yapısını oluşturan firmalar tarafından sürekli olarak güncelleme yöntemi ile yenileşme ve değişim sürecine giriyor. Bu noktada pek çok güncelleme sürümü yeni özellik ve alternatifleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Apple'ın geliştirdiği Ios 17.5 güncellemesinin avantajlarından faydalanmak için IOS kullanıcılarının yapması gereken tüm güncelleme yöntemlerinde olduğu gibi bu yeni güncelleme sürümünü cihazlarına yüklemektir. Güncellemeyi cihazına yükleyen kullanıcılar, yıllar önce silinen eski fotoğrafları cihaza geri yükleme seçeneğinden faydalanabilecektir. Ancak burada kullanıcıların söz konusu fotoğrafları geri yükleyebilmesi için planlanan 30 günlük bir geri yükleme mühleti söz konusu olduğunu unutmamak gerekiyor.

Başka bir deyişle, kullanıcılar güncellemeyi yükledikten sonra 30 günlük süreçte geri yükleme seçeneğinden faydalanmalı ve yeniden yükledikleri bu fotoğrafları başka bir hafıza kaynağına aktarmalıdır. Apple'ın güncelleme planına göre 30 gün içerisinde geri yükleme yapılıp cihazdan harici bir hafıza kaynağına aktarılmayan fotoğraflar kalıcı olarak silinecektir.

Dolayısıyla en özet haliyle iOS kullanıcıları güncellemenin yeni sürümünü yapmalı, ardından geri getirmek istedikleri fotoğrafları cihaza indirmeli ve bu fotoğrafları başka bir hafıza kaynağına aktarmalıdır. 30 gün sonrasında bu eski fotoğrafların kalıcı olarak hafızadan kaldırılması gerekmektedir, ifadesiyle de durumu özetlemek mümkün!

Yedekleme Yapmayan İphone Kullanıcıları Da Eski Fotoğraflarına Kavuşabilecek Mi?

Sahte Iphone 2

Apple şirketi tarafından tasarlanan, geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 17.5 güncellemesi, sayısız iPhone kullanıcısını sevindirdi. Öte yandan kullanıcıların akıllarına bir başka soruyu getirdi:

“Güncellemenin bu yeni sürümü ile tasarlanan avantajlı geri yükleme özelliğinden herkes faydalanabilecek mi?”

İnstagram Markalı İçerik Nedir? Neden Karşıma Çıkıyor? 2024 İnstagram Markalı İçerik Nedir? Neden Karşıma Çıkıyor? 2024

Apple Şirketi, konuya ilişkin henüz detaylı bir açıklama yapmadı. Ancak güncellemeyi deneyimleyen kullanıcılardan gelen olumlu yorumlar, eski fotoğrafları geri yükleme özelliğinin hemen her kullanıcıya hitap edebiliyor olduğunu gösteriyor.

Buna göre bir kullanıcı, Apple telefonunu senkronize etmemiş olmasına ve bununla beraber iCloud gibi bir hafıza sistemi kullanmamış olmasına karşın eski fotoğraflarını geri yükleyebildiğini ifade etti.  Örnekten de anlaşıldığı üzere söz konusu fotoğraflar herhangi bir internet kaynağı üzerinden değil, IOS cihazların depolama alanı üzerinden kullanıcının yeniden erişimine imkân tanıyor!

Editör: Şahsüver ÇITIR