Bu saldırılarda Cibaliye kampında 29, Bureij kampında 15 ve Magazi kampında ise 18 kişi hayatını kaybetti. Bu son saldırı, İsrail güçlerinin son 3 günde Cibaliye kampına düzenlediği üçüncü saldırı olarak kaydedildi.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar bir ayı aşkın süredir devam ediyor. Bu kez Gazze'deki üç mülteci kampı hedef alındı ve saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" adlı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Gazze sakinlerinin sayısı 9 bini aşarken, yaralı sayısı ise 32 bine ulaştı. Ayrıca, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 134 Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarına devam etti. Bu kez BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlenen hava saldırısında 27 Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef aldığı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Bureij Mülteci Kampı'na da saldırdı. Saldırı sonucunda aralarında kadın ve çocukların olduğu 15 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Deir el-Balah kentinde bulunan Magazi Mülteci Kampı'ndaki farklı yerleşim noktalarına saldırılar düzenledi. İlk saldırıda Afana ailesinin yaşadığı ev vuruldu ve 8 aile üyesi hayatını kaybetti, 15 kişi enkaz altında kaldı. İkinci saldırıda ise Al-Qatrawe ailesinin evi hedef alındı ve 10 kişi öldü, birçok kişi yaralandı. Kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Ateşkes Kabulünün Ardından Refah'ta Bombardımana Devam Ediyor! Ateşkes Kabulünün Ardından Refah'ta Bombardımana Devam Ediyor!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki can kaybının 1000 olduğunu açıkladı. İsrail ordusunun bombardımanı sonucunda onlarca kişi öldü ve yaralandı. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü, Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki saldırıyla ilgili olarak, Hamas komutanını hedef aldıklarını ifade etti ve bu açıklama büyük tepki çekÜzgünüm, ancak size verilen bilgilerle ilgili güncel bir olay bulunmamaktadır. Bilgilerim 2021 yılında sona erdiğinden, 2023 yılına ait olaylar hakkında bilgi sahibi değilim. Güncel haber kaynaklarından veya haber sitelerinden araştırma yaparak konuyla ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.